Θεσσαλονίκη: Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο αντιεμβολιαστής πατέρας

24/09/2021, 19:40
Θεσσαλονίκη: Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο αντιεμβολιαστής πατέρας

Ύστερα από την πρώτη αναβολή, ο πατέρας-αρνητής που προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης το πρωί της Τρίτης βρεθηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για να δικαστεί, επειδή ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.

Ωστόσο ο 38χρονος προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα ο ίδιος και ένας φίλος του, που ήταν μαζί να του συμπαρασταθεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποβλήθηκε αρχικά από την δικαστική αίθουσα, πριν ξεκινήσει η δική του, όπως αναφέρει το GRTimes, ενώ στη συνέχεια, αστυνομικοί του τμήματος Λευκού Πύργου επέβαλαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο αρνητές.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στην αίθουσα, όπου τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

"Δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει"

Ο ίδιος παρότι εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο και απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε:"Δεν θα παραστώ .Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες".

Ως μάρτυρας κατέθεσε και η διευθύντρια του σχολείου, η οποία περιέγραψε το περιστατικό. ” Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν”.

Το επεισόδιο στη Θέρμη και το πρόστιμο... 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια

Ο 38χρονος συνελήφθη ύστερα από μήνυση της διευθύντριας του δημοτικού σχολείου για το επεισόδιο που προκάλεσε όταν δεν επιτράπηκε στον γιο του να μπει στην τάξη επειδή δεν προσκόμισε την κάρτα με το αποτέλεσμα του self test. Εις βάρος του η εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο 37χρονος έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ μπήκε στην αυλή του σχολείου, αρνούμενος να απομακρυνθεί και εμποδίζοντας την είσοδο στα υπόλοιπα παιδιά.

Την επομένη του επεισοδίου πήγε στο σχολείο και "απάντησε" στα όσα συνέβησαν με...πρόστιμο κατά της διευθύντριας, καθώς επέδωσε τη σύμβαση της... "Τοπικής Επιτροπής Συνδιαχειριστών Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών".

Ο Ιωάννης Σαρηγιαννίδης εμφανίστηκε στο σχολείο και όπως δήλωσε πήγε για να "κάνει επίδοση της σύμβασης των αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών, με ένα διαβιβαστικό και με τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε να συνεχίσει στην επιβολή του προστίμου" για την παράβαση, όπως ο ίδιος λέει, που έκανε προς το πρόσωπό του η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, θα επιδώσει κατά της διευθύντριας πρόστιμο και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ. "Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας".

Πηγή: TheToc