Νέες σεισμικές δονήσεις 5,4 και 4,4 στην Κρήτη

28/09/2021, 08:28
Νέες σεισμικές δονήσεις 5,4 και 4,4 στην Κρήτη

Νέα σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 07:48 με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, όπου χθες καταγράφηκε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και το Ηράκλειο. Σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε εστιακό βάθος 13,9 χλμ. και επίκεντρο 22 χλμ ν/να του Ηρακλείου Κρήτης.

Εν τω μεταξύ ήδη από εχθες στήθηκε ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας μέσα σε σκηνή του στρατού και έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκριμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Την διαβεβαίωση της εγρήγορσης στην οποία βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη παρείχε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του συμπολίτη μας, που έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι από εχθες βρίσκονται σε λειτουργία χώροι φιλοξενίας για τους πληγέντες ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες προσωρινής στέγασης των κατοίκων.