Λέσβος - Βατερά: Καίγονται σπίτια, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

23/07/2022, 15:04
Λέσβος - Βατερά: Καίγονται σπίτια, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καστρί.

Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καστρί στη Λέσβο, η οποία έχει ήδη κάψει δύο σπίτια, ενώ απειλεί τον οικισμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η φωτιά έχει φθάσει στην παραλία των Βατερών.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών, προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 10:00, σήμερα το πρωί (23/07).

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα έξω από τον οικισμό των Βατερών, πίσω από το ξενοδοχείο «Ειρήνη».

Η περίπτωση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τις πυροσβεστικές αρχές, λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχή, για αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.

Ήδη επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8 και δύο PZL, ενώ δόθηκε εντολή για δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και στα τρία Air–Tractors της Αγχιάλου. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Λίγο πριν από τις 11:00, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία, έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών προς το Πολιχνίτο.