Forthnet: Στα 297,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 2017

26/04/2018, 10:46
forthnet

Στα 297,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα ομαλοποιημένα συνολικά έσοδα της Forthnet, το δωδεκάμηνο του 2017, παρουσιάζοντας μείωση, σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έσοδο από διαφήμιση είναι βελτιωμένο κατά 13,9% ως αποτέλεσμα του διαρκώς αναβαθμιζόμενου περιεχομένου του τηλεοπτικού προγράμματος της Nova. Αντίστοιχα, αυξημένα παρουσιάζονται και τα έσοδα από τους εταιρικούς πελάτες κατά 4,5%.

Το EBITDA του 2017 ανήλθε στα 40,2 εκατ. ευρώ έναντι 54,8 εκατ. ευρώ, το 2016. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός, τον Δεκέμβριο του 2017, ανήλθε στα 256 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένου του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου).

Συνδυαστικές Υπηρεσίες/3Play

Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2017, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet ανήλθαν στις 290 χιλιάδες. Το μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet, διαμορφώθηκε στο 42%.

Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες

Κατά το δωδεκάμηνο του 2017, οι ενεργοί συνδρομητές LLU μειώθηκαν στους 548 χιλιάδες.

Υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης

Στο τέλος του 2017, η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 417 χιλιάδες.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο, Πάνο Παπαδόπουλο: «Στο περιβάλλον της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης, η υπερφορολόγηση του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη χαμηλή εμπορικότητα της Super League, επιδρούν αρνητικά στα οικονομικά μας αποτελέσματα, αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία συνεχίζει να εφαρμόζει συντηρητική εμπορική πολιτική και, με στόχο τη συνεχή βελτίωση του κοστολογικού της μοντέλου, προχώρησε στον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της Super League, προχωρώντας πια σε διμερείς εμπορικές συμβάσεις με τις ΠΑΕ. Παράλληλα, ενδυνάμωσε περαιτέρω τη στρατηγική της θέση στην Pay TV αγορά μέσα από τις εμπορικές συμφωνίες για τη μη-αποκλειστική διάθεση των αθλητικών καναλιών Novasports στις Vodafone και Wind».