Folli Follie: Νέες απαντήσεις στις καταγγελίες του QCM

10/05/2018, 12:56
folli

Κατά την διάρκεια του 2017, ο δανεισμός του Ομίλου FOLLI-FOLLIE αυξήθηκε κατά το ποσό των 178 εκατ. ευρώ λόγω της έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων και κατά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, συνεπεία της χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου με πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η FOLLI-FOLLIE.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το ποσό χρησιμοποιήθηκε, κατά κύριο λόγο, για την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας με σκοπό την αποπληρωμή του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της τελευταίας ύψους 250 εκατ. ευρώ και λήξης τον Ιούλιο του 2019, αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Οι συναλλαγματικές διαφορές το 2017 ανήλθαν στο ποσό των 177 εκατ. ευρώ και αφορούν στην μετατροπή στοιχείων του ισολογισμού του Ομίλου στο νόμισμα δημοσίευσης (ευρώ). Ο συνδυασμός της μεγάλης συμμετοχής των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου σε δολάριο ΗΠΑ με την μεγάλη πτώση του εν λόγω νομίσματος κατά την διάρκεια του έτους προκάλεσε αυτό το πρωτοφανές ύψος συναλλαγματικών διαφορών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αναφορικά με τους πιστωτικούς τόκους για το 2017, οι οποίοι ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ και προέρχονται από τα διαθέσιμα του Ομίλου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, (τα οποία διακυμανθήκαν μεταξύ 250-500 εκατ. ευρώ), επισημαίνεται ότι αντικατοπτρίζουν τα πολύ χαμηλά επιτόκια κατάθεσης τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ, καθώς και τα αρνητικά επιτόκια του ελβετικού φράγκου.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της κάνει αναλυτική αναφορά στις λιανικές και χονδρικές πωλήσεις ανά λειτουργικό τομέα για το σύνολο του Ομίλου, για τις χρήσεις 2017 και 2016, προκειμένου, όπως αναφέρεται, "να καταστεί σαφές πόσο αποπροσανατολιστική υπήρξε η ψευδής αναφορά της επίμαχης έκθεσης".

Διευκρινίζει, επίσης, ότι τα σημεία πωλήσεων (POS) λειτουργούν σε μεμονωμένες boutiques, shopin-shop, counters, καθώς και σε σημεία πωλήσεων εντός αεροδρομίων. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών χονδρικής του brand Folli Follie περιλαμβάνει επίσης πωλήσεις, οι οποίες δεν προκύπτουν από τα λειτουργούντα σημεία πώλησης, όπως π.χ. από εταιρικά δώρα, διαδικτυακές αγορές (marketplaces), καθώς και πωλήσεις σε αερογραμμές.