6 μνηστήρες για τα μεταλλεία Λάρυμνας και Λούτσι

01/02/2021, 18:14
6 μνηστήρες για τα μεταλλεία Λάρυμνας και Λούτσι

Έξι επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μίσθωση μεταλλευτικού εργοστασίου, μεταλλείων και μεταλλευτικών δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει 6 μνηστήρες οι οποίοι ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου στη Λάρυμνα, των μεταλλείων στη Λάρυμνα και το Λούτσι και μεταλλευτικών δικαιωμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  • COMMODITY & MINING INSIGHT IRELAND LIMITED
  • GEK TERNA S.A. - AD HOLDINGS AG
  • MYTILINEOS S.A.
  • SOLWAY INVESTMENT GROUP LIMITED
  • THARISA PLC
  • TRAFIGURA GROUP Pte Ltd.

Το Ταμείο αφού αξιολογήσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλει την εισήγησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, τη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Διεθνή διαγωνιστική διαδικασία διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με:

- τη μίσθωση του δημόσιου μεταλλείου Λάρυμνας, που περιλαμβάνει τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα, το μεταλλευτικό εργοστάσιο και τα ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό του, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και επί του παρόντος μισθώνονται στην «Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία ΛΑΡΚΟ» (ΛΑΡΚΟ) και

- τη μίσθωση του δημόσιου μεταλλείου στο Λούτσι, το οποίο περιλαμβάνει τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα με τα ακίνητα και τις εγκαταστάσεις του, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση το άρθρο 21 Ν. 4664/2020, στις 23/11/2020 ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ δημοσίευσε πρόσκληση για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στη ΛΑΡΚΟ μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πρόκειται για παράλληλη, ωστόσο ξεχωριστή και ανεξάρτητη διαδικασία από τον διαγωνισμό του Ταμείου.