Ευάγγελος Μυτιληναίος: ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας οι νέοι πυλώνες ανάπτυξης για την εισηγμένη

11/02/2021, 18:50
Ευάγγελος Μυτιληναίος: ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας οι νέοι πυλώνες ανάπτυξης για την εισηγμένη

Σημαντικό ρόλο στην οικονομική απόδοση της εισγμένης Μυτιληναίος ΑΕ θα διαδραματίσουν η ανανεώσιμη ενέργεια και οι τεχνολογίες αποθήκευσης, κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς όλα τα κράτη βαδίζουν προς την ενεργειακή μετάβαση.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος σε σημερινή του συνέντευξη στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η παραπάνω διαδικασία θα γίνει μέσω του Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), ο οποίος συστάθηκε πριν από ένα χρόνο και επεκτείνεται σε διάφορες χώρες, από τη Χιλή ως την Αυστραλία.

«Ο Τομέας RSD θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της απόδοσής μας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε. «Επί του παρόντος, βλέπουμε πολύ μεγάλη επιθυμία για παρόμοια έργα σε όλο τον κόσμο»., ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Παρά τη ρευστή κατάσταση και τις αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ρυθμό του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, η εταιρεία έχει επί του παρόντος δυνατές προοπτικές για όλες τις δραστηριότητες το 2021 και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα του τελευταίου έτους», δήλωσε ο Ευ. Μυτιληναίoς.

Οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς τόσο στην παραγωγή όσο και στη διανομή, αλλά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO, δεν είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί και φέτος η πρωτοφανής κερδοφορία του 2020. Μια νέα μονάδα ισχύος 826 MW που λειτουργεί με αέριο μπορεί να ξεκινήσει τις δοκιμές πριν το τέλος του έτους, ανέφερε ο ίδιος.