Gamestop: ¨Εκλεισε με κέρδη 103,9% μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Jim Bell

24/02/2021, 23:14
Gamestop: ¨Εκλεισε με κέρδη 103,9% μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Jim Bell

Κατακόρυφη άνοδο 103,9% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της GameStop στη συνεδρίαση τηςΤετάρτης στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μαζικά μετοχές της αλυσίδας καταστημάτων λιανεμπορίου ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μετά την είδηση για αλλαγές στην διοίκησή της.

Η GameStop ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο οικονομικός διευθυντής της (CFO), Jim Bell, θα εγκαταλείψει τη θέση του στις 26 Μαρτίου.

"Η παραίτηση του κ. Bell δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε διαφωνία με την εταιρεία για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με εταιρικές λειτουργίες, πολιτικές ή πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών αρχών και πρακτικών της", ανέφερε η GameStop σε έγγραφό της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Business Insider ότι ο Bell δεν αποχωρεί οικειοθελώς, αλλά εκδιώκεται από τον Ryan Cohen, συνιδρυτή της Chewy, ο οποίος πραγματοποίησε επένδυση στην GameStop πέρυσι, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει την μετάβασή της στο διαδίκτυο.

Ο διορισμός του Cohen στο διοικητικό συμβούλιο της GameStop βοήθησε στην εκτίναξη της μετοχής της εταιρείας τον Ιανουάριο, που προκάλεσε μια φρενίτιδα μεταξύ των μικροεπενδυτών και τράβηξε έως και την προσοχή του Κονγκρέσου