Boeing: Η United Airlines της έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" με 25 νέα 737 max

01/03/2021, 20:40
Boeing: Η United Airlines της έδωσε

Στην αγορά επιπλέον 25 αεροσκαφών τύπου 737 Max από την Boeing πρόκειται να προβεί η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ  United Airlines, ενώ θα ζητήσει από την κατασκευάστρια την επιτάχυνση των παλαιότερων παραγγελιών της του ίδιου τύπου. 

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η ετοιμότητα του αερομεταφορέα στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού.

"Καθώς σχεδιάζουμε πώς θα ανταποκριθούν στη μελλοντική ζήτηση, ψάχνουμε τρόπους να βελτιώσουμε τη θέση του στόλου μας ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε καλύτερα από την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν", δήλωσε ο Andrew Nocella, επικεφαλής εμπορικών πτήσεων της United, σε επιστολή του προς το προσωπικό.

Συνολικά, η United Airlines έχει δεσμευτεί για την απόκτηση 188 αεροσκαφών Max, σύμφωνα σταθερές δεσμεύσεις για το 188 Μέγιστα αεροπλάνα, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στο αεροσκάφος της Boeing 737 Μαχ έρχεται λίγους μήνες μετά την άρση απαγόρευσης πτήσεων από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών που είχαν καθηλωθεί μετά από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα.

Η United, η οποία είχε 14 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 στο στόλο της τον Μάρτιο του 2019, όταν επιβλήθηκε η καθήλωση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, άρχισε να παραλαμβάνει εκ νέου τα αεροσκάφη από την Boeing τον Δεκέμβριο, ενώ ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις με αυτά τον περασμένο μήνα.

Η United σημείωσε απώλειες άνω των 7 δισ. δολαρίων πέρυσι λόγω του πλήγματος που δέχθηκε ο κλάδος των αερομεταφορών από την πανδημία. Η ταξιδιωτική ζήτηση αναμένεται να παραμείνει αναιμική και το πρώτο φετινό εξάμηνο, με την εταιρεία να δηλώνει η χωρητικότητά της για το πρώτο τρίμηνο αναμένεται μειωμένη τουλάχιστον κατά 51% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία προετοιμάζεται ήδη για ανάκαμψη που εκτιμάται ότι θα έρθει με την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

"Και καθώς το τέλος της πανδημίας πλησιάζει και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, η σημερινή ανακοίνωση για τον στόλο μας, μας βοηθά να ανταποκριθούμε στη ζήτηση που αναμένουμε να δούμε το 2022 και το 2023 και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για τους υπαλλήλους μας στο μέλλον”, έγραψε στην επιστολή του ο Nocella.