Ομόλογο ΔΕΗ: Η αγορά περιμένει έκπληξη

07/03/2021, 09:24
Ομόλογο ΔΕΗ: Η αγορά περιμένει έκπληξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, απο έγκυρους αναλυτές της αγοράς ομολόγων, το κουπόνι της έκδοσης της ΔΕΗ δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί και κάτω απο το 3,75% !

Συγκεκριμένα πηγές, από την αγορά ομολόγων υποστηρίζουν ότι, στις αγορές “υπάρχει και η έκπληξη” καθώς, ήδη έχει εμπεδωθεί εμπιστοσύνη στους επενδυτές μετά το επιχειρηματικό σχέδιο του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσση και τις εξαγγελίες του για τις Ανανεώσιμες Πηγές, την πώληση Δεδδηε, την ηλεκτροκίνηση κλπ.

Η έκπληξη, όμως, σ ότι αφορά το κουπόνι της ΔΕΗ δεν σταματά μόνο εδω. Μετα την άντληση των κεφαλαίων, δυο μήνες μετά την έκδοση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόδοση ενδέχεται να πέσει και κάτω απο το 3%, εφόσον βεβαίως όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοίκησης της ΔΕΗ.

Η εταιρεία προχώρησε σε περισσότερες κινήσεις από όσες εξήγγειλε καθώς υπέγραψε την συμφωνία με την RWE, αλλά προχώρησε και σε σειρά αιτήσεων για επένδυση 500 -700 εκατ ευρώ για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 1GW. Υπενθυμίζεται ότι, η ΔΕΗ θα ζητήσει την άντληση κεφαλαίων 500 ή 700 εκατ. ευρώ και ο στόχος θα είναι αφενός να μειωθεί το κόστος δανεισμού και αφετέρου να εξασφαλιστούν κεφάλαια για τις επενδύσεις.

Επειδή οι ανάδοχοι της έκδοσης της ΔΕΗ Goldman Sachs και Eurobank θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν – όπως έκανε και η Alpha Bank- την ομαλοποίηση στις διεθνείς αγορές ομολόγων μετά την πρόσφατη αναστάτωση - η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμάται να δώσει την εντολή- για τις παρουσιάσεις σε επενδυτές και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών - πιθανότατα μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες.