Nike: Άνοδος σε πωλήσεις και κέρδη στο γ' τρίμηνο της χρήσης της

18/03/2021, 23:20
Nike: Άνοδος σε πωλήσεις και κέρδη στο γ' τρίμηνο της χρήσης της

Με ρυθμό χαμηλότερο από αυτόν που αναμενόταν αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Nike κατά την περίοδο των εορτών, λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες που δυσχέραιναν τις παραδόσεις.

Η Nike ανακοίνωσε, σήμερα, κέρδη 1,45 δισ. δολ. ή 90 σεντς ανά μετοχή για το γ' τρίμηνο χρήσης της, έναντι 847 εκατ. δολ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 10,36 δισ. δολ., έναντι 10,1 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι, αλλά ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι τελευταίοι ανέμεναν 76 σεντς ανά μετοχή επί πωλήσεων 11 δισ. δολ., σύμφωνα με την FactSet.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της εταιρείας είχαν σημειώσει πτώση σε ετήσια βάση για δύο συναπτά τρίμηνα μέσα στο 2020, καθώς η πανδημία του κορονοϊού είχε οδηγήσει σε κλείσιμο καταστημάτων. Η μεγέθυνση των εσόδων ανέκαμψε στο β' τρίμηνο χρήσης, όταν η Nike ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου - ρεκόρ της τάξης των 11,2 δισ. δολ.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι αλυσίδες εφοδιασμού όχι μόνον στη βόρεια Αμερική, αλλά και στην περιφέρεια Ευρώπηης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA).

Τον τελευταίο χρόνο, η Nike έχει επικεντρωθεί στο χτίσιμο της απευθείας επαφής και πωλήσεων στον πελάτη online, προκειμένου να βελτιώσει και τα περιθώρια κέρδους της. Οι απευθείας πωλήσεις μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 20% στο γ' τρίμηνο χρήσης, ενώ το προηγούμενο είχαν αναπτυχθεί κατά 32%.

Η μετοχή της Nike υποχωρούσε κατά 3% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο γρήγορα ανέκαμψε, σχεδόν μηδενίζοντας τις απώλειες.