Ελλάκτωρ: Για εμπόδια της Greenhil στη χρηματοδότηση κάνει λόγο η διοίκηση

05/04/2021, 21:54
Ελλάκτωρ: Για εμπόδια της Greenhil στη χρηματοδότηση κάνει λόγο η διοίκηση

Εμπόδια στην διαδικασία ενδιάμεσης χρηματοδότησης της Ελλάκτωρ θέτει η Greenhill Investments, σύμφωνα με το νέο διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Το νέο Δ.Σ της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει συστηματικά τις προσπάθειες του ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα επείγοντα ταμειακά θέματα της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

"Δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε η πληροφορία ότι αντί ο μέτοχος Greenhill Investments Limited να απαντήσει θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή της στο ομόλογο όπως ζητήθηκε από όλους τους μετόχους, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Παράλληλα, επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η επενδυτική κοινότητα αποδίδοντας την μη ολοκλήρωση της προσπάθειας διασφάλισης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης σε τρίτους μετόχους, όταν με δική της αποκλειστικά παρέμβαση αναβλήθηκε η πρόσφατη ΓΣ και κατ’επέκταση η σχετική απόφαση επί της προτεινόμενης ΑΜΚ, η οποία και συνιστούσε ευλόγως κύρια προϋπόθεση.

Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα".