Boeing: Αυξημένες οι παραγγελίες για δεύτερο συνεχή μήνα

13/04/2021, 21:48
Boeing: Αυξημένες οι παραγγελίες για δεύτερο συνεχή μήνα

Η Boeing Co ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρέδωσε σε πελάτες 29 αεροσκάφη τον Μάρτιο, έναντι 20 πριν από ένα χρόνο, προσθέτοντας ότι το ισοζύγιο παραγγελιών - ακυρώσεων παρέμεινε θετικό για δεύτερο διαδοχικό μήνα, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζονται για την ανάκαμψη από την πανδημία.

Η εταιρεία φαίνεται να ξεπέρασε το πρόβλημα που προκάλεσε στις παραγγελίες η κρίση του κορονοϊού, η οποία οδήγησε τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν παραγγελίες εκατοντάδων αεροσκαφών πέρυσι, με αποτέλεσμα η Boeing να εμφανίσει την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της.

Οι παραγγελίες της Boeing γύρισαν σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, μετά από 14 μήνες, καθώς η διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού πυροδότησε ένα κύμα αισιοδοξίας στους αερομεταφορείς.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε παραγγελίες για 196 αεροσκάφη τον Μάρτιο, όλες για αεροσκάφη της οικογένειας 737, όμως μετά τις ακυρώσεις και τις αλλαγές συμφωνιών, αυτά μειώθηκαν στα 40 αεροσκάφη τύπου 737.

Σημειώνεται ότι η Turkish Airlines ακύρωσε τον Μάρτιο μια παραγγελία 10 αεροσκαφών 737 MAX, ενώ έβαλε στον "πάγο” μια παραγγελία για άλλα 40 αεροπλάνα 737 MAX.

Επίσης, τον προηγούμενο μήνα, η CDB Financial της Κίνας ακύρωσε μια παραγγελία 16 αεροσκαφών 737 MAX και η China Aircraft Leasing την παραγγελία 26 αεροσκαφών ίδιου τύπου.

Επιπλέον 19 παραγγελίες για αεροσκάφη 737 MAX ακυρώθηκαν από μη ονομαζόμενους πελάτες, επίσης τον Μάρτιο.

Από την άλλη, η Alaska Air και η United Airlines επίσπευσαν τις παραγγελίες τους για 9 και 25 αεροσκάφη 737 MAX αντίστοιχα.

Το σύνολο των παραγγελιών που έχει εγγράψει στα βιβλία της η εταιρεία αφορά 4.054 αεροσκάφη, έναντι 4.041 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός τον Φεβρουάριο.