Ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο

09/08/2021, 14:07
Ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο  η κηδεία του οποίου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Κ. Μίχαλος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 61 ετών, στο εργοστάσιό του στην περιοχή των πυρκαγιών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου ΙΒΑΝ GR3702601780000870100872073 (Eurobank) και στο Χαμόγελο του Παιδιού IBAN GR3301722330005233003309251 (Τράπεζα Πειραιώς).

Συλλυπητήρια μηνύματα:

ΣΕΒ

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εργάστηκε για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, υποστηρίζοντας συστηματικά την ανάγκη για τη δημιουργία μιας ισχυρής παραγωγικής βάσης στη χώρα μας, με εξαγωγικό προσανατολισμό» αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε σημερινή ανακοίνωση του.
Συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής: «Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου. Ο Κων/νος Μίχαλος υπηρέτησε την επιχειρηματική ιδέα ως επιχειρηματίας και βιομήχανος ο ίδιος, αλλά και μέσα από την έντονη και συνεπή συλλογική του δράση, αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα στον θεσμό των επιμελητηρίων. Εργάστηκε για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, υποστηρίζοντας συστηματικά την ανάγκη για τη δημιουργία μιας ισχυρής παραγωγικής βάσης στη χώρα μας, με εξαγωγικό προσανατολισμό. Στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

ΓΣΕΒΕΕ

Το ποσό των 10.000 ευρώ, θα διαθέσει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μίχαλου.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας ( ΓΣΕΒΕΕ) εκφράζουν «την βαθύτατη λύπη για την αιφνίδια απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου για την επιχειρηματικότητα του τόπου, του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Κωνσταντίνου Μίχαλου, του οποίου η προσφορά και αφοσίωση του θα μείνει ανεξίτηλη στον επιχειρηματικό κόσμο και τον επιμελητηριακό θεσμό εντός και εκτός Ελλάδος . Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό».

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα:

-Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του μεταστάντος καθώς και στα Διοικητικά Συμβούλια της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ,

-Να παραστεί ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ στην εξόδιο ακολουθία,

-Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του,

-Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ, κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας,

-Να διατεθεί το ποσό των 10.000 ευρώ , στην μνήμη του.

ΒΕΑ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, απο την πλευρά του, αναφέρει στο ψήφισμά του τα εξής: Τιμώντας την μνήμη του διακεκριμένου επιχειρηματία, αγαπητού συναδέλφου και ανθρώπου Κωνσταντίνου Μίχαλου που υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό, στο ΕΒΕΑ από το 1993 ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και από το 2006 μέχρι σήμερα από τη θέση του Προέδρου, καθώς και από το 2012, έως σήμερα, στη θέση του Προέδρου της ΚΕΕ, και συνδέθηκε η πολύχρονη και επιτυχημένη θητεία του, με την σημαντική προσφορά στις επιχειρήσεις και τον επιμελητηριακό κόσμο, αποφασίζει:

• Να ανασταλεί η λειτουργία των υπηρεσιών του Β.Ε.Α.για δυο ώρες, την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, από 12.00 έως 14.00.

• Να υποσταλεί η σημαία έως και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου.

• Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Δ.Ε. και του Δ.Σ.

• Το ΒΕΑ θα εκπροσωπήσει στην κηδεία, ο πρόεδρος του Β.Ε.Α.

• Να διατεθεί ποσόν δυο χιλιάδων ευρώ, για δωρεά σε κοινωφελές ίδρυμα, της επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος και να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία.

• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΕΒΕΠ

Ο πρόεδρος και τα μέλη των ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας για την αιφνίδια απώλεια ενός σημαντικού άνθρωπου για την επιχειρηματικότητα του τόπου, του προέδρου του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνου Μίχαλου.
Η ανεκτίμητη προσφορά και αφοσίωση του θα μείνει ανεξίτηλη στον επιμελητηριακό κοινότητα εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Η Επιμελητηριακή οικογένεια του τόπου μένει πολύ φτωχότερη και πενθεί τον εμβληματικό πρόεδρο της, που έγραψε την δική του ιστορία στον θεσμό.
Σε έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη η Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΠ για τον αδόκητο θάνατο του εξέχοντος στελέχους της Επιμελητηριακής Κοινότητας και Προέδρου του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, αποφάσισε ομοφώνως την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής στον άνθρωπο, οικογενειάρχη και επιχειρηματία, Κωνσταντίνο Μίχαλο
- για την πολυετή προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό,
- την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού επιχειρείν
- την πολύχρονη και πετυχημένη θητεία του στο Ε.Β.Ε.Α. και την Κ.Ε.Ε.Ε

Αποφασίζει:
• Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και να ανασταλεί η λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΒΕΠ την Δευτέρα 9 Αυγούστου

• Να κυματίζει μεσίστια η σημαία του μεγάρου του ΕΒΕΠ επί τριήμερο
• Να εκπροσωπηθεί το ΔΣ του ΕΒΕΠ από τον πρόεδρο στην εξόδιο ακολουθία
• Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους των μελών του ΕΒΕΠ
• Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη Κιβωτό του Κόσμου και το Πυροσβεστικό Σώμα
• Το ψήφισμα να δημοσιευθεί και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΠ
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Αιωνία του η μνήμη!
Βασίλης Κορκίδης

ΕΒΕΑ

Η Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών συγκλονισμένη από τον απροσδόκητο θάνατο του Προέδρου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ συνήλθε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τιμώντας την μνήμη τουδιακεκριμένου επιχειρηματία και εξαίρετου ανθρώπουΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ που υπηρέτησε στο ΕΒΕΑ από το 1993 ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και από το 2006 μέχρι σήμερα από τη θέση του Προέδρου και συνδέθηκε η πολύχρονη και πετυχημένη θητεία του τόσο με την ιστορία καιπορεία του ΕΒΕΑ, όσο και με την σημαντική προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό, αλλά και στο πλευρό των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και όλων των στελεχών του Επιμελητηρίου, αποφασίζει :

Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και να ανασταλεί η λειτουργία των υπηρεσιών του Ε.Β.Ε.Α.( από 09-08-2021 έως και 11-08-2021)
Να υποσταλεί η σημαία του Επιμελητηρίου στο κτήριο της οδού Ακαδημίας 7 καθώς και στο κτήριο της οδού Αμερικής 8
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.
Να γίνει η κηδεία του με δαπάνες του Ε.Β.Ε.Α.
Να διατεθεί το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ για την αγορά πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Διονύσου Αττικής
Να ονομασθεί το ιστορικό κτήριο του Ε.Β.Ε.Α. επί της οδού Αμερικής 8, σε κτήριο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ»
Το ψήφισμα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου μας και να δοθεί προς δημοσίευση στον τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό)
Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Ψήφισμα Δ.Ε. ΚΕΕΕ για την απώλεια του προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου

Βαρύ πένθος για τον επιμελητηριακό και επιχειρηματικό κόσμο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίων Αθηνών, καθώς την Παρασκευή 6 Αυγούστου το μεσημέρι έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο Πρόεδρός τους Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος βρίσκονταν στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι Αττικής και έδινε μάχη με τις φλόγες που κατάκαιγαν την περιοχή και πλησίαζαν επικίνδυνα το εργοστάσιο του, όταν τον πρόδωσε η καρδιά του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή χωρίς επιτυχία.

Από την οικογένεια του εκλιπόντος Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου, γνωστοποιείται ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συγκλονισμένη από τον απροσδόκητο θάνατο του Προέδρου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ συνήλθε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος τιμώντας την μνήμη του διακεκριμένου επιχειρηματία και εξαίρετου ανθρώπου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ που υπηρέτησε τον Επιμελητηριακό Θεσμό τόσο στην ΚΕΕΕ από το 2012 μέχρι σήμερα ως Πρόεδρος, όσο και στο ΕΒΕΑ από το 1993 ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και από το 2006 μέχρι σήμερα από τη θέση του Προέδρου και συνδέθηκε η πολύχρονη και πετυχημένη θητεία του τόσο με την ιστορία και πορεία της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, όσο και με την σημαντική προσφορά του στην επιμελητηριακή κοινότητα, αλλά και στο πλευρό των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και όλων των στελεχών των Επιμελητηρίων, αποφασίζει:

Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και να ανασταλεί η λειτουργία των υπηρεσιών της ΚΕΕΕ (από 09-08-2021 έως και 11-08-2021).
Να υποσταλεί η σημαία στα γραφεία της ΚΕΕΕ επί της οδού Ακαδημίας 6.
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ.
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.
Να διατεθεί ένα ποσόν σε ευαγή ιδρύματα καθ’ υπόδειξη της οικογενείας του.
Να διατεθεί το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ προς ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Να διατεθεί το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ευρώ στα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων περιοχών προς ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το οποίο αποτελούσε και επιθυμία του εκλιπόντος.
Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο και να αναρτηθεί στα Γραφεία της ΚΕΕΕ.
Να εκφράσει την βαθιά της θλίψη, τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη συμπάθειά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

ΕΕΑ
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου:

«Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την επιμελητηριακή κοινότητα αλλά και στον επιχειρηματικό χώρο, η είδηση του θανάτου του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς και στην προστασία και ανάπτυξη του επιμελητηριακού θεσμού υπήρξε σημαντική, κάτι που αναγνωρίζουν ακόμη και πολιτικοί του αντίπαλοι.

Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος και το μόνο που μπορώ να εκφράσω αυτή τη στιγμή είναι τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο των Επιμελητηρίων».

ΟΕΕ


Επίσης ο πρόεδρος και η κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκφράζουν με σημερινή ανακοίνωση, τη βαθιά θλίψη τους για τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου. «Το πένθος είναι βαρύ για όλη την επιμελητηριακή κοινότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του» σημειώνεται.