British American Tobacco Hellas: Ενίσχυση επενδύσεων στην Ελλάδα

30/09/2021, 17:55
British American Tobacco Hellas:  Ενίσχυση επενδύσεων στην Ελλάδα

Η ΒΑΤ, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, ενισχύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα έχοντας επιλέξει τη χώρα για την ανάπτυξη ενός φιλόδοξου πλάνου.

Σκοπός της είναι να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Αυτό ενσαρκώνεται στην απόφαση για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής και πολύπλευρης συμβολής της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Το επενδυτικό πλάνο της ΒΑΤ, που περιλαμβάνει ενίσχυση της απασχόλησης με 200 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικές επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες συνδέονται με τον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας που το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse φέρνουν στην ελληνική αγορά, περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, τον κλάδο λιανικής και τους χιλιάδες εργαζομένους που απασχολούν. Στο πλαίσιο αυτό, η BAT Hellas προχωράει στην επέκταση των προϊόντων της με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε όλη την Ελλάδα, προσθέτοντας και νέες επιλογές που βασίζονται στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία, όπως το προϊόν ατμίσματος Vuse ePod 2, μέσω περαιτέρω ανάπτυξης στο λιανεμπόριο, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψή του μετά από ενάμιση έτος που κυριάρχησε η πανδημία και που απείλησε με κλείσιμο χιλιάδες σημεία πώλησης.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλει με 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. H επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλει σημαντικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, κ. Vitalii Kochenko, δήλωσε: «Στην ΒΑΤ αναγνωρίσαμε την ανάγκη μετασχηματισμού που δημιουργήθηκε μέσα από την εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αλλαγές και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία, και πραγματοποιούμε ένα σημαντικό άλμα προς αυτή την κατεύθυνση. Γι αυτό και ο Όμιλος της ΒΑΤ, επέλεξε την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως για τη διάθεση της γκάμας υψηλής ποιότητας προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο στις κατηγορίες των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού και των προϊόντων ατμίσματος, καθώς και ισχυρή υποστήριξη από την τεχνολογία και την επιστήμη, που μας βοηθάει να ανταποκρινόμαστε στη νέα αυτή τάση των καταναλωτών. Γι’αυτό και οι νέες επενδύσεις και η έμφαση στη μικρή λιανική ενισχύονται».

Η BΑΤ επενδύει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.

Το glo είναι το προϊον θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ που συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με την συσκευή. Το Vuse είναι η κορυφαία μάρκα προϊόντων ατμίσματος της British American Tobacco με πάνω από 4,5 εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως. Το Vuse ePen 3 αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στην κατηγορία ατμίσματος με ανεξάρτητη έρευνα καταναλωτών που διεξήγαγε η IRI σε 3.200 καταναλωτές στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμό βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων.