ΔΕΗ: "Ευχάριστος προβληματισμός" για τη διοίκηση η επιλογή των καλύτερων Funds

04/11/2021, 11:42
ΔΕΗ:

Η μεγάλη επιτυχία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ αναγνωρίζεται πλέον και από τους αναλυτές μεγάλων ξένων τραπεζών (και όχι μόνον από  τους δύο συντονιστές της έκδοσης, Citi και Goldman Sachs) συνεπώς ο «ευχάριστος προβληματισμός» της διοίκησης του Γ.Στάση στη Χαλκοκονδύλη είναι η επιλογή των καλύτερων (με την έννοια της μακροπρόθεσμης διακράτησης μετοχών) funds  στα οποία θα δοθούν τα μεγαλύτερα πακέτα.

Το τελικό ύψος των προσφορών θα το γνωρίζουμε σήμερα μετά τις 4 το απόγευμα οπότε και κλείνει το βιβλίο.

Εν τω μεταξύ υπερκαλύφθηκε και το ελληνικό βιβλίο στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ δηλαδή το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που αναλογούσε σε αυτό.

Αύριο Παρασκευή θα γνωρίζουμε και την τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Κατόπιν θα ξεκινήσει η εκκαθάριση της ζήτησης, δηλαδή ολόκληρη η ανάλυση της κατανομής μετοχών που πρέπει να τελειώσει ως τις 10 Νοεμβρίου και στις 16 να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο ταμπλό των νέων μετοχών.

«Η διαδικασία θα κλείσει με σημαντική υπερκάλυψη, πάνω από 3,5 δις ενώ σε μία ώρα μέσα πήραμε το 1,35 δις που ζητούσαμε» μας λένε με απόλυτη ικανοποίηση μέσα από την επιχείρηση.

Ηδη έχουν πάρει θέση στο ΜΚ της ΔΕΗ οι CVC Capital με 350 εκατομμύρια για το 10%, η EBRD με 100 και το Υπερταμείο με άλλα 100 εκατομμύρια. Συνεπώς για τη διεθνή διάθεση μένουν περίπου 600 εκατομμύρια να φύγουν.

Οι κυριότεροι «γαμπροί» των μετοχών αυτών είναι Schonfeld Strategic, Zimmer Partners, Helikon (έχει ήδη το 6,48% της ΔΕΗ), Oak Hill, Covalis Capital, Ghisallo Capital, Marshal, Fidelity, Shroeders, Apollo, Bluecrest, Pictet και Graticule Asset .