Lamda Development: Σε εξέλιξη τα έργα στο Ελληνικό

15/11/2021, 19:14
Lamda Development: Σε εξέλιξη τα έργα στο Ελληνικό

Σε συνέχεια των κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών, τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (στο Ελληνικό) έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται, μπροστά στα μάτια μας. Πρόκειται για τα γήπεδα ξιφασκίας, μπάσκετ καθώς και για το ενδιάμεσο κτίριο, που τα συνδέει. 

Σε αυτά τα κτίρια στεγάζονταν η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της τέως Ολυμπιακής αεροπορίας και το 2004 ανακατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα της ξιφασκίας και του μπάσκετ.

Το εργοτάξιο της Lamda Development στην Ποσειδώνος είναι ένα από τα πολλά που ήδη έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν με έντονους ρυθμούς στον χώρο.

Στην περιοχή της Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο ΑΜΕΑ το οποίο θα ξεκινήσει να ανεγείρεται άμεσα.

Γεωτρήσεις για διάφορους λόγους (περιβαλλοντικούς, γεωτεχνικούς κλπ) βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το έργο. Παράλληλα λόγω του ότι το ακίνητο αποτελούσε στρατιωτικό αεροδρόμιο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γίνονται προκαταρκτικές έρευνες για τυχόν εναπομείναντα στρατιωτικά υλικά.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Τον συνολικό σχεδιασμό για την αστική ανάπλαση στο Ελληνικό, αλλά και τα έργα που θα ολοκληρωθούν έως το 2025, παρουσίασε πρόσφατα η Lamda Development, κατά τη διάρκεια της τρίτης -κατά σειρά- διαδικτυακής παρουσίασης για το εμβληματικό έργο στον πρώην αερολιμένα Αθηνών, ύψους 8 δισ. ευρώ.

«Το Ελληνικό ξεκίνησε και έως το 2025 ένα μεγάλο μέρος του θα είναι έτοιμο, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να το ζήσουν και να νιώσουν υπερήφανοι» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«Μία περιοχή που σήμερα είναι δύσκολα προσβάσιμη και αποκομμένη από τον αστικό ιστό θα μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια, αποκλειστικά με ιδιωτική χρηματοδότηση, σε μία σύγχρονη πράσινη πόλη που θα μπορούμε όλοι μας να επισκεπτόμαστε και να απολαμβάνουμε» έσπευσε να προσθέσει, στο πλαίσιο της παρουσίασης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημείωσε με νόημα ότι «το Ελληνικό είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί από την αρχή ως μία έξυπνη πόλη, με προηγμένες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ σχεδιάστηκε ώστε να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο και ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή».