Green Premium από τη Warply: Μέτρηση Πράσινου Αποτυπώματος

18/11/2021, 18:18
Green Premium από τη Warply: Μέτρηση Πράσινου Αποτυπώματος

Η Warply λανσάρει μία πρωτοποριακή υπηρεσία, το Green Premium.

Πρόκειται για μία ESG υπηρεσία που υπολογίζει το πράσινο αποτύπωμα των καταναλωτών και τους επιβραβεύει ανάλογα με το αποτύπωμα. Η υπηρεσία Green Premium Scoring που παρέχεται μέσα από τη βραβευμένη πλατφόρμα Warply Engage AI μπορεί να υπολογίσει το αποτύπωμα άνθρακα κάποιου καταναλωτή με χρήση των ανοικτών τραπεζικών δεδομένων (open banking), μέσα από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που κατηγοριοποιεί τις συναλλαγές του σε χαμηλού μεσαίου και υψηλού αποτυπώματος άνθρακα. Ο υπολογισμός λαμβάνει υπόψιν του πάνω από 150 πηγές δεδομένων και βάσεις αειφορίας, που δίνουν ένα συγκεκριμένο σκορ σε κάθε επιλογή του καταναλωτή.

Συμπληρωματικά, καθημερινές συνήθειες λαμβάνονται υπόψιν, ώστε να καθοριστεί το αποτύπωμα, όπως οι τρόποι και η συχνότητα των μετακινήσεων ή και η καταναλωτική συμπεριφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι καταναλωτές μπορούν να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο για τις επιπτώσεις των αγορών τους στο περιβάλλον, αλλά και δύνανται να αλλάξουν τις επιλογές του με σκοπό μια φιλικότερη προς το περιβάλλον συμπεριφορά.

Ο CEO της Warply Γιάννης Δοξαράς δήλωσε σχετικά με την Green Premium: «Η Warply έρχεται να προσφέρει τα εργαλεία για την υποστήριξη μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης στάσης ζωής διεθνώς. Τα κριτήρια του Environmental Social Governance αυστηροποιούνται διαρκώς και σύντομα θα οδηγηθούμε σε μία αμφίδρομη σχέση κόστους επενδύσεων-περιβαλλοντικού αποτυπώματος που θα αφορά επιχειρήσεις και καταναλωτές. Η Warply ως πρωτοπόρος εταιρεία, λανσάρει πρώτη μια υπηρεσία που όχι απλά αποτυπώνει αλλά και επιβραβεύει τους καταναλωτές για το πράσινο αποτύπωμα τους. Είμαι πολύ υπερήφανος όπως και κάθε φορά που λανσάρουμε έργα που βοηθούν την κοινωνία και τους πολίτες».