Ελλάκτωρ: Ανέλαβε αμερικανικό έργο ύψους 19,5 εκατ. ευρώ στη βάση της Λάρισας

27/12/2021, 19:10
Ελλάκτωρ: Ανέλαβε αμερικανικό έργο ύψους 19,5 εκατ. ευρώ στη βάση της Λάρισας

Την  ανάληψη κατασκευαστικού έργου στην αεροπορική βάση της Λάρισας ανέλαβε  η Ελλάκτωρ ΑΕ με την αμερικανική εταιρεία Environmental Chemical Corp. 

Ειδικότερα η σύμβαση την οποία η Ακτωρ ΑΤΕ, θυγατρική της Ελλάκτωρ υπέγραψε με την Environmental Chemical Corp. (ECC) αφορά την ανάληψη του έργου “Κατασκευή υπόστεγων πολλαπλής χρήσης και βελτιώσεις τροχοδρόμων στην αεροπορική βάση της Λάρισας”, συνολικού ποσού 19.520.000 ευρώ, με Κύριο του Έργου το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας (NAVFAC).

Το έργο αφορά στη βελτίωση των εγκαταστάσεων της Αεροπορικής βάσης της Λάρισας και το αντικείμενο του αποτελείται από την κατασκευή δύο (2) υπόστεγων συντήρησης μεγάλης έκτασης (LAMs), ενός (1) κτιρίου συντήρησης Αεροσκαφών, ενός (1) κτιρίου εγκαταστάσεων, την επέκταση των διαδρόμων τροχοδρόμησης, την κατασκευή χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και την κατασκευή θέσεων στάθμευσης οχημάτων.

Επίσης περιλαμβάνεται η ανακατασκευή των οδοστρωμάτων τμήματος των διαδρόμων τροχοδρόμησης, η κατασκευή βοηθητικού χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και η εγκατάσταση εξοπλισμού.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός διαστήματος 12 μηνών, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της ανωτέρω σύμβασης.