Folli Follie: Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης

11/01/2022, 21:59
Folli Follie: Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης

Στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο απέρριψε τις παρεμβάσεις των βασικών μετόχων της εταιρείας, της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που ζητούσε την μη επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης, η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, εκτός από τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες αναλαμβάνει να αποπληρώσει η OpsCo, δηλαδή η νέα εταιρεία που θα συσταθεί και θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελώντας τον φορέα λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, η Folli Follie θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία θα εισπράττει ετήσια αμοιβή ύψους 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για οκτώ χρόνια. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία:

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (η «Εταιρεία»)ανακοινώνει ότι εξεδόθη υπ’ αριθμ. 3/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας επικυρώνεται η από 31.12.2020 Συμφωνία Εξυγίανσης-Μεταβίβαση Επιχείρησηςτης Εταιρείας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 9.9.2021 συμφωνία τροποποίησης.

Η Εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά μετά επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης.

Η Εταιρεία ευχαριστεί θερμά την δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής» για τον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της Εταιρείας.