Νέος CEO & Πρόεδρος Δ.Σ για την Puratos

20/01/2022, 12:51
Νέος CEO & Πρόεδρος Δ.Σ για την Puratos

Η Puratos, παγκόσμιος ηγέτης συστατικών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας, ανακοινώνει το διορισμό του Pierre Tossut ως Διευθύνοντος Συμβούλου και του Cédric van Belle ως Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, και στις δύο περιπτώσεις, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Με τα νέα αυτά στελέχη στην ηγεσία της, η Puratos στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τον παγκόσμιο αντίκτυπο και να αυξήσει ως το 2030 τον κύκλο εργασιών της, φτάνοντάς τον στα 5 δισ. ευρώ. Η επιλογή των συγκεκριμένων στελεχών για τις νέες θέσεις αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά, τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την ιστορική συνέχεια της εταιρείας ως οικογενειακής επιχείρησης.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Pierre Tossut, ηγήθηκε με επιτυχία ομάδων υψηλών επιδόσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της 26χρονης πορείας του στην Puratos. Ήταν άμεσα υπεύθυνος για την Έρευνα και την Ανάπτυξη, το Μάρκετινγκ, τη Διαχείριση Προϊόντων και τις Πωλήσεις της Puratos και διαμόρφωσε την φιλοσοφία στους τομείς υγείας και ευεξίας του Ομίλου, η οποία αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της εταιρείας από την αρχή. Πριν από αυτό, είχε συντονίσει τις ενέργειες επέκτασης του παγκόσμιου αποτυπώματος Ε&Α του ομίλου, ως επικεφαλής μιας διεθνούς ομάδας 475 ατόμων, προωθώντας την έρευνα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Pierre Tossut θα διαδεχθεί τον Daniel Malcorps, ο οποίος ηγήθηκε με επιτυχία της εταιρείας εδώ και 20 χρόνια. Όπως ανέφερε σχετικά ο Daniel: «Η εμπειρία του Pierre στην προώθηση της καινοτομίας τον καθιστά ιδανικό Διευθύνοντα Σύμβουλο για να καθοδηγήσει την εταιρεία στον επόμενο αιώνα. Έχει αποδείξει ότι είναι επιχειρηματικός ηγέτης, με την Ε&Α και την καινοτομία στο DNA του. Η ικανότητά του να κατανοεί τις ανάγκες των πελατών μας και να δημιουργεί σταθερές συνεργασίες παγκοσμίως είναι εξαιρετική».

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Pierre Tossut, δήλωσε: «Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε και η μοναδική εστίαση της Puratos στους πελάτες της ήταν πάντα το κλειδί της επιτυχίας μας. Επομένως, θα διασφαλίσουμε ότι παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής μας σε καθημερινή βάση. Η καινοτομία στα τρόφιμα είναι μοχλός ανάπτυξης, και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε συνεχώς να αυξάνουμε τον θετικό μας αντίκτυπο με τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων που προάγουν την υγεία και την ευεξία και συμβάλλουν στη σταθερή πρόοδο των επιχειρήσεων, των πελατών, των ανθρώπων και του πλανήτη».

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Cédric Van Belle, διορίστηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Puratos το 2016, ως μέρος της τρίτης γενιάς μετόχων. Διαχειρίζεται το παγκόσμιο οικογενειακό δίκτυο Μουσείων Σοκολάτας (Choco-Story) από το 2003. Είναι, επίσης, ενεργό μέλος πολλών επιτροπών εντός του Ομίλου και είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Κακάο Νέας Γενιάς (Next Generation Cacao Foundation), ενός ιδρύματος της Puratos που έχει ως αποστολή να συμβάλει στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη των καλλιεργητών κακάο και των κοινοτήτων τους. Ο ίδιος, σημειώνει ότι: «Ένα από τα δυνατά σημεία των οικογενειακών επιχειρήσεων, όπως η Puratos, είναι ότι σκέφτονται με βάση τις γενιές και όχι τα τριμηνιαία αποτελέσματα. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουμε δεσμευτεί ενεργά σε ένα μοντέλο λειτουργίας που υπερβαίνει τη δημιουργία οικονομικής αξίας, με σεβασμό και ισορροπία. Για τον σκοπό αυτό, εφαρμόζουμε σχέδια για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2, την ελαχιστοποίηση της χρήσης νερού και τη μείωση των αποβλήτων. Η προμήθεια των πρώτων υλών μας πραγματοποιείται υπεύθυνα και στοχεύουμε να εξασφαλίσουμε ασφαλή και σταθερά έσοδα για τους αγρότες. Εργαζόμαστε σε αρμονία με τις κοινότητες στις οποίες ανήκουμε και επενδύουμε στην παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης στις σχολές αρτοποιίας μας, που δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους. Επιπλέον, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φροντίδας στην εργασία για τους υπαλλήλους μας, το οποίο καλωσορίζει τη διαφορετικότητα και προάγει την προσωπική ανάπτυξη. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον της Puratos και για το πώς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την οικογενειακή μας εταιρεία».