ΤΕΡΝΑ: Νέο έργο ενεργειακής υποδομής € 150 εκατ. στην Κύπρο

21/02/2022, 14:19
ΤΕΡΝΑ: Νέο έργο ενεργειακής υποδομής € 150 εκατ. στην Κύπρο

Ανέλαβε την κατασκευή της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση της 6ης Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την αρχική λειτουργία της μονάδας.

Η μονάδα, συνολικής μέγιστης ισχύος 160 MW, θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους, δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας και ένα ατμοστρόβιλο και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας και με πετρέλαιο (diesel), ως εναλλακτικό καύσιμο.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2024.

Η νέα, σύγχρονη και αποδοτική μονάδα παραγωγής θα προστεθεί στην υφιστάμενη συνολική ικανότητα παραγωγής της ΑΗΚ από συμβατικές μονάδες και θα συμβάλει στην εξασφάλιση της επάρκειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στη διασφάλιση της απαραίτητης εφεδρείας.