Bloomberg: Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την Ελλάκτωρ και το τμήμα ΑΠΕ

19/04/2022, 18:52
Bloomberg: Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την Ελλάκτωρ και το τμήμα ΑΠΕ

Το κουπόνι του ομολόγου με απόδοση 6,375% σημείωσε αύξηση κατά 1,1 σεντ του ευρώ και διαμορφώθηκε στα 89,3 σεντ του ευρώ

«Η ελληνική εταιρεία Ελλάκτωρ κατέγραψε καθαρά κέρδη για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικού ύψους 42,3 εκατ. ευρώ (46,1 εκατ. USD), τα οποία ήταν 25,7% υψηλότερα σε σχέση με την περσινή περίοδο», αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα του, αναδεικνύοντας την ανοδική τροχιά και τη δυναμική του ομίλου. Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει:

-Τα κέρδη πριν από τόκους, φόροι, αποσβέσεις και αποσβέσεις (EBITDA) στο τμήμα των ΑΠΕ βελτιώθηκαν κατά 15,3% στα 84,4 εκατ. ευρώ, χωρίς καμία επίπτωση ε από την πανδημία COVID-19.

-Οι δραστηριότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάκτωρ απέφεραν έσοδα 105,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καθώς οι μονάδες άρχισαν να παράγουν ενέργεια και συνέβαλαν στην παραγωγή ισχύος.

-Η ελληνική εταιρεία έκλεισε το 2021 με 493 MW εγκατεστημένων σταθμών παραγωγής αιολικής, υδροηλεκτρικής και ηλιακής ενέργειας.

-Το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητας προέρχεται από ανεμογεννήτριες, ενώ η συνδυασμένη παραγωγή των πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανήλθε σε 1.129 GWh.

-Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Ελλάκτωρ ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την πορτογαλική EDP Renovaveis SA για την ανάπτυξη 496 MW αιολικών σχεδίων στην Εύβοια και είχε υπό ανάπτυξη επιπλέον αιολικά έργα άνω των 250 MW.

-Επίσης, χορήγησε άδειες παραγωγής για 137 MW ηλιακών πάρκων και περίπου 360 MW για συστήματα αποθήκευσης μπαταριών.

Σε ξεχωριστό δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το ομόλογο της Ελλάκτωρ με ημερομηνία λήξης τον Δεκέμβριο του 2024 οδεύει προς την καλύτερη επίδοση σε διάστημα διμήνου, από τις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την καταγραφή τιμών στη σχετική λίστα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, σήμερα το κουπόνι του ομολόγου με απόδοση 6,375% σημείωσε αύξηση κατά 1,1 σεντ του ευρώ και διαμορφώθηκε στα 89,3 σεντ του ευρώ.

Το πρακτορείο καταρτίζει τη σχετική λίστα επιδόσεων των ομολόγων με κριτήρια τη διάρκεια ωρίμανσης κάτω των 10 ετών, τις υψηλές αποδόσεις και την ένταξή τους στον δείκτη CBBT ( Composite Bloomberg Bond Trader) του πρακτορείου.

Σημειώνεται ότι μέλημα της διοίκησης της Ελλάκτωρ είναι το ομόλογο το οποίο έχει συναφθεί με πολύ δυσμενείς όρους για την εταιρεία, να αντικατασταθεί και για το θέμα αυτό θα υπάρξουν εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών.