JP Morgan: Ξεκινά κάλυψη της ΔΕΗ με τιμή - στόχο τα 13,5 ευρώ

04/09/2023, 09:14
JP Morgan: Ξεκινά κάλυψη της ΔΕΗ με τιμή - στόχο τα 13,5 ευρώ

Την κάλυψη για τη μετοχή της ΔΕΗ ξεκινά η JP Morgan, με τιμή - στόχο στα 13, 5 ευρώ και σύσταση overweight.

Η ΔΕΗ είναι η προτιμώμενη εταιρεία για τους αναλυτές της JP Morgan, στον χώρο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας της περιοχής της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA).

«Εν μέσω ενός ομαλοποιημένου σκηνικού αγοράς και πολιτικής, η μετοχή σημειώνει άνοδο +56% φέτος, ωστόσο βλέπουμε περιθώρια για περαιτέρω υπεραπόδοση. Με τις αναμενόμενες επεκτάσεις δυναμικότητας ΑΠΕ στην Ελλάδα σε 5GW περίπου έως το 2027 (έναντι τρέχουσας κάτω του 1GW), προβλέπουμε ότι η ΔΕΗ θα πετύχει σημαντική αύξηση κερδών, την περίοδο 2023-2026 ετήσια αύξηση 40% έναντι μέσου όρου 5% των ολοκληρωμένων εταιρειών, με πρόσθετη άνοδο από την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων της Enel Romania ύψους €1,3 δισ. περίπου» σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου.

Η σύσταση oveerweight υποστηρίζεται από ένα συνεχιζόμενο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ένα ελκυστικό προφίλ κινδύνου και απόδοσης και την τοποθετεί στη λίστα μετοχών on Positive Catalyst Watch into YE, καθώς αναμένει το κλείσιμο της εξαγοράς Enel Romania στο τέλος του γ’ τριμήνου, ενώ στο δ’ τρίμηνο αναμένει ότι η ΔΕΗ θα παρέχει ενημέρωση σχετικά με τους μεσοπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξής της.

Overweight για την ελληνική οικονομία

Οι αναλυτές της JPM CEEMEA δίνουν σύσταση overweight και στην ελληνική οικονομία λόγω:

1) των ισχυρών μακροοικονομικών με συνεχιζόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζονται από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης και ενισχύονται από τη μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας που θα πρέπει να διατηρήσει την ανάπτυξη του ΑΕΠ μπροστά από την ΕΕ και ανθεκτική στον παγκόσμιο κίνδυνο ύφεσης), και

2) της ελαφριάς τοποθέτησης των παγκόσμιων επενδυτών στην ελληνική αγορά μετοχών, προσφέροντας τεχνική άνοδο, καθώς εκτιμούν ότι αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα θα έρθει φέτος