Προεκλογική… εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη

04/09/2018, 15:46
ΔΕΘ

Με τις εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αρχίζει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που θα ολοκληρωθεί με τις τριπλές εκλογές του Μαΐου. Οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ είναι καθαρά προεκλογικές, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την εύθραυστη ελληνική οικονομία.

Οι παροχές Τσίπρα

Το λεγόμενο πακέτο παροχών που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ περιλαμβάνει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αύξηση του υποκατώτατου μισθού, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα, επιδόματα γι’ αυτούς που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και δέσμευση ότι δεν θα γίνει περικοπή των συντάξεων.

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Αντί για παροχολογία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με μια σειρά τολμηρών πρωτοβουλιών που θα επιλύουν προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως ο ιδιωτικός τομέας. Στο επίκεντρο του προγράμματος που θα παρουσιάσει περιλαμβάνεται ένα σχέδιο νόμου που θα ψηφίσει κατά προτεραιότητα όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και αφορά στη ρύθμιση οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες. Με δεδομένο ότι οι διάφορες ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει δεσμεύσεις για ένα τολμηρό και ριζοσπαστικό σχέδιο. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει δραστική μείωση της φορολογίας – για τα χαμηλά εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 9%–, καθώς και ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος με μείωση των εισφορών για τον ΕΦΚΑ.

Μετωπική σύγκρουση

Η σύγκρουση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να πάρει μετωπικό χαρακτήρα. Γιατί μετά τη ΔΕΘ ακολουθούν και άλλες σκληρές αναμετρήσεις. Στην Πειραιώς θεωρούν σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφύγει για μια ακόμα φορά στη σκανδαλολογία για να συκοφαντήσει κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Με όχημα την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την NOVARTIS, το Μαξίμου ετοιμάζεται να πνίξει τη δημόσια ζωή στην μπόχα και τη δυσωδία. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να αξιοποιηθούν επικοινωνιακά οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων προστατευόμενων μαρτύρων που επιστρατεύτηκαν και άρχισαν να... κελαηδάνε κατά παραγγελία.