Ο βίος και η πολιτεία του Μανόλο

17/12/2018, 23:27
1

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η υπόθεση που αφορά τις δραστηριότητες του πολυπράγμονα παράγοντα Μανώλη Πετσίτη έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια και γιαυτό στο Μαξίμου άρχισαν να ανησυχούν. Οι διαρροές από τον μηχανισμό προπαγάνδας της κυβέρνησης ότι ο Μανώλης Πετσίτης είχε απομακρυνθεί από το περιβάλλον του Νίκου Παππά από το 2015 είναι για γέλια και για κλάματα. Όπως επίσης και οι διαβεβαιώσεις ότι οι εργασίες που προσέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου ήταν καθαρά εθελοντικές.

Άνθρωπος ειδικών αποστολών

Η αλήθεια είναι ότι ο περιβόητος Μανόλο χρησιμοποιήθηκε ως άνθρωπος ειδικών αποστολών πριν ακόμα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Οι μετοχές του ανέβηκαν στα ύψη όταν ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και ο Νίκος Παππάς πανίσχυρος υπουργός. Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποια ιδιότητα ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, αλώνιζε στην κυριολεξία στα περισσότερα γραφεία των υπουργών ενώ επισκεπτόταν σε τακτά διαστήματα διοικητές οργανισμών και ΔΕΚΟ.

Σχέσεις διαπλοκής

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Μανόλο διαμόρφωσε σχέσεις διαπλοκής με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες. Άρχισε να κάνει δουλειές με γνωστό ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού, τακτοποιούσε υποθέσεις μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου, φρόντιζε για τα συμφέροντα ψηφιακής πλατφόρμας, ζητούσε επίμονα λύσεις για τα προβλήματα ισχυρού παράγοντα στον χώρο της ενέργειας ενώ παράλληλα άρχισε να στήνει μια σειρά εταιρειών με έδρα την Κύπρο προκειμένου να προχωρήσει σε συνέργειες με τους επιχειρηματίες στους οποίους πρόσφερε εκδουλεύσεις.

Ο κύριος αντ’ αυτού

Οι επιχειρηματίες γνώριζαν τις διασυνδέσεις του Μανόλο με το Μαξίμου και γιαυτό πλήρωναν ακριβά για τις υπηρεσίες που τους πρόσφερε. Βεβαίως ο εθελοντής συνεργάτης του Νίκου Παππά είχε επιδοθεί και στο εμπόριο πληροφοριών, ενημερώνοντας μεγαλόσχημους παράγοντες ακόμα και για την πορεία των ποινικών τους υποθέσεων. Ο περιβόητος Μανόλο μπορεί τυπικά να μην έχει σχέση με το Μαξίμου αλλά σε όλες τις συναλλαγές του λειτουργούσε ως άνθρωπος των ειδικών αποστολών και αντ’ αυτού κορυφαίου υπουργού. Προφανώς όλοι γνώριζαν τις δραστηριότητες που είχε αναπτύξει αλλά για κάποιον περίεργο λόγο κανείς από την κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα να σταματήσει το αλισβερίσι που είχε με τους παράγοντες της διαπλοκής.

Και ταχυδρόμος, και σύνδεσμος

Στην πιάτσα κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο Μανόλο μπορεί να είναι ο ταχυδρόμος κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και σύνδεσμός τους με τους επιχειρηματίες με τους οποίους επιχειρήθηκε να στηθεί μια νέα διαπλοκή. Το γεγονός ότι έστησε δεκάδες εταιρείες στην Κύπρο και η διασύνδεσή του με γνωστό δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας που διατηρεί προνομιακούς δεσμούς με το Μαξίμου άρχισε να προκαλεί υποψίες. Στην Πειραιώς άρχισαν να ασχολούνται εδώ και δύο χρόνια με τις δραστηριότητες του Μανόλο. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν πειστεί ότι διαδρομές του πρώην σερβιτόρου στον κόσμο της διαπλοκής έχουν απόλυτη σχέση με το Μαξίμου.

Η ζωή κροίσου έφερε τη ρήξη

Η διάρρηξη των σχέσεων ανάμεσα στον πολυπράγμονα παράγοντα Μανόλο και τον Νίκο Παππά σημειώθηκε όταν στο Μαξίμου έφτασε ένα ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που περιέγραφε λεπτομερώς τις νυχτερινές επιδόσεις του Πετσίτη, τη ζωή κροίσου που έκανε, τη διαμονή του σε βίλες και τις δεσμίδες με τα πεντακοσάρικα που μόστραρε στα κοσμικά κέντρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου είχε καεί και έπρεπε να τον μαζέψουν πριν αρχίσουν τα πανηγύρια.

Άρχισε να κελαηδάει

Το τελευταίο διάστημα ο Πετσίτης είχε αρχίσει να κελαηδάει. Έλεγε διάφορα περίεργα σε επιχειρηματίες με τους οποίους είχε αναπτύξει στενές σχέσεις και τους ενημέρωνε για όσα συνέβαιναν στο Μαξίμου. Ο Μανόλο γνώριζε πολλά και δεν θεωρούσε τον εαυτό του αναλώσιμο. Γνώριζε ότι η προστασία από το Μαξίμου ήταν διαρκής γιατί αν γινόταν καμμιά στραβή πρώτοι που θα την πλήρωναν ήταν οι υπουργοί που τον χρησιμοποίησαν ως… εθελοντή για διάφορες δουλειές.

Πλέον ο αδύναμος κρίκος

Τώρα στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο Μανόλο αποτελεί τον αδύναμο κρίκο, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Δεν είναι μόνο οι σχέσεις που είχε αναπτύξει με επιχειρηματίες που έχουν εξασφαλίσει –άγνωστο με ποια ανταλλάγματα– προνομιακή σχέση με το Μαξίμου. Είναι οι εταιρείες που έστησε σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι οι offshore που χρησιμοποίησε για τη διακίνηση μεγάλων ποσών. Δεν αποκλείεται η κίνηση των λογαριασμών του να προκαλέσει ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο το οποίο το Μαξίμου είναι δύσκολο να διαχειριστεί. Αυτό ακριβώς τρέμουν διάφορα κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο Μανόλο να αρχίσει να κελαηδάει. Γιαυτό ακριβώς έχουν αρχίσει οι διαρροές ότι τον έχουν πειράξει τα ακριβά πούρα, το αλκοόλ και οι ουσίες.