Έλληνες επιχειρηματίες έστησαν δουλειές με Ιρανούς τρομοκράτες

22/06/2020, 19:52
1

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ και τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, που ερευνούν εξονυχιστικά τις δουλειές που έχουν στήσει Έλληνες επιχειρηματίες με ιρανική εταιρία που ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Όλα άρχισαν όταν έγινε έφοδος σε πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο ξεφόρτωνε πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες χημικών και λιπασμάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι το φορτίο δεν προερχόταν από το Ομάν, αλλά από το Ιράν, και γιαυτό σήμανε αμέσως συναγερμός.

Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε ένας μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος λειτουργούσε ως αντιπρόσωπος της ιρανικής εταιρίας που ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ενδελεχής έρευνα

Οι αμερικανικές υπηρεσίες με κλιμάκια πρακτόρων προχώρησαν σε δική τους έρευνα για να εξαρθρώσουν το δίκτυο των Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι σπάνε το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο Ιράν και με τις συναλλαγές τους τροφοδοτούν με χρήμα την τρομοκρατική οργάνωση, όπως έχουν χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ οι Φρουροί της Επανάστασης.

Οι ελεγκτικές αρχές, με εφόδους στις εταιρίες οι οποίες εμφανίζονταν ως αγοραστές της ιρανικής εταιρείας που μετέφερε στη Θεσσαλονίκη το πλοίο MARIA GS, συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία διαβίβασαν στη Δικαιοσύνη.

Σοβαρή την υπόθεση για τις ΗΠΑ

Οι επόμενες κινήσεις αφορούν στη δέσμευση των λογαριασμών όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο και στην παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη με κακουργηματικές κατηγορίες για λαθρεμπόριο και χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ένας από τους επιχειρηματίες που θεωρείται εγκέφαλος της υπόθεσης αντιμετωπίζει ακόμα και τον κίνδυνο να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες θεωρούν πολύ σοβαρή την υπόθεση, γιατί υπάρχουν αποδείξεις ότι μια σειρά από επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες συνεργάζονται με εταιρείες των Φρουρών της Επανάστασης σε πολλούς νευραλγικούς τομείς.

Ραγδαίες εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις για εμπλοκή επιχειρηματιών υπεράνω υποψίας στο λαθρεμπόριο με το Ιράν.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «ΑΞΙΑ» ότι οι Ιρανοί πλησιάζουν επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με τους οποίους στήνουν λαθρεμπόριο προϊόντων, τα οποία εξαιτίας του εμπάργκο δεν μπορεί να εισαγάγει το Ιράν.

Ιδιαίτερη ζήτηση από τους Ιρανούς παρουσιάζουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, λογισμικά προγράμματα, καθώς και εξαρτήματα για οπλικά συστήματα.