Πολιτικές αναταράξεις από το ηχητικό ντοκουμέντο Παππά - Μιωνή

28/06/2020, 23:27
ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ×ÑÉÓÔ. ×ÁËÁÍÏÕËÇ

Σκηνικό ακραίας πόλωσης διαμορφώνεται μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση των παραμάγαζων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τον επίμαχο διάλογο ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Σάμπυ Μιωνή έχει βάλει φωτιά στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα σε έναν φαύλο κύκλο πολιτικών και ενδεχομένως ποινικώνευθυνών.

Οι διάλογοι τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο τον ανοιχτό εκβιασμό που επιχείρησε ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η πρόταση που διατύπωσε ευθέως ο Νίκος Παππάς, όπως προκύπτει από την ηχογραφημένη συνομιλία, ήταν: «Δώσε μας στοιχεία για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, για να απαλλαγείς από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή».

Οι τρεις κακουργηματικές κατηγορίες

Η κατάχρηση εξουσίας, η απόπειρα εκβίασης και η σύσταση παραδικαστικού είναι οι τρεις κακουργηματικές κατηγορίες που μπορεί να τεκμηριώσει το υλικό από το ηχητικό ντοκουμέντο, σύμφωνα με κορυφαίους νομικούς και δικαστικούς κύκλους.

Ο Νίκος Παππάς μπαίνει στο κάδρο των ποινικών ευθυνών, ενώ για πρώτη φορά οι αποκαλύψεις αγγίζουν τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τα εννέα επόμενα ηχητικά ντοκουμέντα που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν λίαν συντόμως αναμένεται να πυροδοτήσουν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, πολώνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Μπόχα και δυσωδία

Βέβαια το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι πόση μπόχα και δυσωδία μπορεί να αντέξει η δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα;

Γιατί η νομιμοποίηση των υποκλοπών είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει τον δρόμο σε παράκεντρα εξουσίας και ισχυρούς κύκλους της διαπλοκής να αρχίσουν τους εκβιασμούς.

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 17 υπερσύγχρονα βαλιτσάκια υποκλοπών, όλοι αντιλαμβάνονται τι έχει να γίνει αν αρχίσουν και βγάζουν στη δημοσιότητα διάφορες καυτές συνομιλίες, ειδικά όταν αυτές αφορούν πολιτικούς παράγοντες και ισχυρούς κύκλους της διαπλοκής.

Πολιτικές και ποινικές ευθύνες

Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στρατηγικά στις αποκαλύψεις για τη δράση παρακρατικού μηχανισμού και παραμάγαζων στη διάρκεια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πεπεισμένοι ότι η υπόθεση αυτή αποδομεί τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και καταρρακώνει το κύρος ενός αριστερού κόμματος, αφού εμφανίζεται να καθοδηγεί διάφορες παραδικαστικές και παρακρατικές συμμορίες.

Στο Μαξίμου μιλούν για πολιτικές και ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να προτείνουν την παραπομπή του σε Προανακριτική Επιτροπή.

Μια τέτοια εξέλιξη θα τον θυματοποιούσε και θα λειτουργούσε συσπειρωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, μου εξηγούσε καλά πληροφορημένη πηγή.

Ανακόλουθος ο Παππάς

Στην εναγώνια προσπάθειά του να υπερασπίσει τον εαυτό του ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται με δηλώσεις του ανακόλουθος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πείσει ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον έχουν εγκαταλείψει.

Έφτασε σε σημείο να ζητήσει συνάντηση με τον πρέσβη του Ισραήλ, ελπίζοντας ότι θα ασκηθούν πιέσεις στον Σάμπυ Μιωνή για να σταματήσει τις αποκαλύψεις.

Βέβαια δεν αντιλαμβάνεται ότι η ζημιά έχει γίνει και ότι το περιεχόμενο του ηχητικού ντοκουμέντου σπρώχνει τον Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο, με συγκεκριμένες κατηγορίες ανοίγει ο δρόμος για σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής και το κυριότερο βάζει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Διασταλτική ερμηνεία του νόμου

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προβαίνοντας σε μια διασταλτική ερμηνεία του νόμου, χαρακτηρίζει «κατασκοπεία» την καταγραφή της συνομιλίας Μιωνή – Παππά.

Αυτό θα μπορούσε να έχει βάση αν το περιεχόμενο της συνομιλίας αφορούσε εθνικά θέματα και απόρρητα στρατιωτικά και κρατικά μυστικά.

Το να χαρακτηρίζεις την απόπειρα εκβιασμού και τις συναλλαγές «κατασκοπεία» ξεπερνάει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και αποκαλύπτει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, που έχει μεγάλη διαδρομή σε κορυφαίες θέσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ διατέλεσε και διοικητής ΕΥΠ.

Σε επικίνδυνο αδιέξοδο ο Τσίπρας

Εγκλωβισμένος σε επικίνδυνο αδιέξοδο ο Αλέξης Τσίπρας, προέβη σε ένα τραγικό ολίσθημα.

Επιχείρησε να βάλει στο κάδρο των υποκλοπών τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ.

Βέβαια στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι πρόκειται για αθλιότητα, αλλά επιχειρούν με τη σπέκουλα να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα.

Το να στοχοποιείς τον διοικητή της ΕΥΠ σε μια περίοδο κατά την οποία η νευραλγική αυτή υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την ελληνοτουρκική κρίση συνιστά έγκλημα κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Βαρύ το κλίμα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου το μεσημέρι της Τετάρτης το κλίμα ήταν βαρύ.

Η απόφαση που ελήφθη είναι να απαντήσουν στη σκανδαλολογία της Νέας Δημοκρατίας με σκανδαλολογία.

Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να ενεργοποιήσουν διάφορους μηχανισμούς, επαναφέροντας στο προσκήνιο περσινά ξινά σταφύλια.

Για μια ακόμα φορά θα επιχειρήσουν να ρίξουν λάσπη στον Σταύρο Παπασταύρου, ενώ παράλληλα μέσω του μηχανισμού προπαγάνδας θα συνεχίσουν τη στοχοποίηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προς κορύφωση των αποκαλύψεων

Η ακραία πόλωση που προκαλεί η σκανδαλολογία διαμορφώνει εκλογικό κλίμα.

Δεν αποκλείεται με την κορύφωση των αποκαλύψεων στις αρχές Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο και να καεί η απλή αναλογική.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα αυτοί που προτείνουν τον εκλογικό αιφνιδιασμό έχουν ισχυρά επιχειρήματα που συνδέονται και με το μέγεθος της κρίσης στην οικονομία.