Και μετά… στάχτες η Μόρια

14/09/2020, 15:41
Fire breaks out at Greece's overcrowded Moria refugee camp

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η ΕΥΠ είχε ενημερώσει έγκαιρα τους αρμόδιους υπουργούς για τις ύποπτες κινήσεις μιας ομάδας προσφύγων στη Μόρια.

Είχε προηγηθεί αποκωδικοποίηση των SMS που είχαν σταλεί στα κινητά συγκεκριμένων προσφύγων από το Βερολίνο, όπου εδρεύει μια ύποπτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία συνδέεται με τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες.

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Βρανδεμβούργου, με αίτημα να κλείσει η δομή της Μόριας.

Εντελώς τυχαία μία ημέρα μετά η δομή της Μόριας πυρπολήθηκε από ομάδα μεταναστών.

Στήνεται εξέγερση

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για σχέδιο αποσταθεροποίησης σε βάρος της χώρας, το οποίο κατευθύνεται από τη ΜΙΤ.

Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες επιχειρούν να στήσουν εξέγερση σε όλες τις δομές προσφύγων, ενώ παράλληλα η Άγκυρα αυξάνει τις προσφυγικές ροές στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Γιαυτό επικρατεί συναγερμός στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν αναλάβει να διαχειριστούν την κρίση στο προσφυγικό και να αποτρέψουν τις τουρκικές προβοκάτσιες.