Πιέσεις για διαγραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου

26/09/2020, 21:53
discussion; Euclid Tsakalotos; law; lawmaker; Minister for Finance; parliament; party; priorities; vote; Ευκλείδης Τσακαλώτος; Υπουργός Οικονομικών; βουλή; βουλευτής; κοινοβούλιο; κόμμα;

Εισηγήσεις για διαγραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από τη λεγόμενη προεδρική φρουρά.

Μια τέτοια κίνηση, η οποία βέβαια είναι υψηλού ρίσκου, αναγκαστικά θα οδηγήσει στην αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο του Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και των στελεχών και βουλευτών που μετέχουν στην Κίνηση των 53.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ένα από τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, είναι ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε επίδειξη πυγμής, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση στο κόμμα πριν γίνει μπάχαλο.

Στρατηγική υπονόμευσης

Στον πρωινό καφέ της Πέμπτης που έγινε στην Κουμουνδούρου ειπώθηκαν πολλά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη στρατηγική διαρκούς υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα που ακολουθεί.

Κάποιοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να τον κατηγορήσουν για το περιβόητο μαξιλάρι των 32 δισ. ευρώ που άφησε στα κρατικά ταμεία.

«Αν μοίραζε τα μισά από αυτά θα κερδίζαμε τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ένας συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά ο Τσακαλώτος προτίμησε να τα αφήσει για δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.