ΕΡΤ: Στηρίζει με τα ΕΛΠΕ παραμεθόριες περιοχές και άγονη γραμμή

11/06/2021, 13:34
ΕΡΤ: Στηρίζει με τα ΕΛΠΕ παραμεθόριες περιοχές και άγονη γραμμή

Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών σε μικρά νησιά της άγονης γραμμής, καθώς και σε παραμεθόριες περιοχές, υλοποιεί η ΕΡΤ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ύστερα από συνεννόηση με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές σε Σάμο, Καστελόριζο, Ανάφη, Φούρνους και Σχοινούσα, δρομολογήθηκε η διάθεση συνολικού ποσού 50.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα αιχμής που απασχολούν τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανομή του χρηματικού ποσού που προσέφεραν από κοινού η ΕΡΤ και η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, αφορά στις ακόλουθες ενέργειες:

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ: Ενίσχυση 30.000€ για την επισκευή σχολικών μονάδων, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ: Ενίσχυση 5.000€ για τη διαμόρφωση/επισκευή του σχολικού γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου των σχολικών μονάδων του Καστελόριζου.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ: Ενίσχυση 5.000€ για τη συντήρηση της Αίθουσας Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ: Ενίσχυση 5.000€ για τη συντήρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων.

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ (ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ): Ενίσχυση 5.000€ για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σχοινούσας.