Ψηφιακή διάσωση του Aρχείου της ΕΡΤ

19/01/2023, 22:24
Ψηφιακή διάσωση του Aρχείου της ΕΡΤ

Το πλούσιο οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ έχει ψηφιοποιηθεί έως σήμερα σε ποσοστό 7% - 12%

Ύστερα από αναμονή πολλών μηνών, η Κοινωνία της Πληροφορίας αναμένεται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για το έργο «Ψηφιακή διάσωση του αρχείου της ΕΡΤ», με το οποίο θα συνεχιστεί εν μέρει η ψηφιοποίηση νέου αρχειακού υλικού.

Κυρίως όμως θα γίνει αναβάθμιση του υπάρχοντος Συστήματος Διαχείρισης Οπτικοακουστικού Υλικού, με στόχο να καλυφθούν απαιτήσεις από τα νέα ψηφιακά formats και τα μέσα διανομής από το Διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η διάσωση και η διάθεση προς το κοινό του ραδιοφωνικού αρχείου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.327.000, χωρίς ΦΠΑ, είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη, καθένα από αυτά με τον δικό του προϋπολογισμό. Η υπάρχουσα αρχιτεκτονική διάταξη που ήδη λειτουργεί στο αρχείο δεν θα διαταραχθεί, αλλά θα προστεθούν επιπλέον ιδιότητες και χαρακτηριστικά μέσω αναβάθμισης και επέκτασης.

Το πλούσιο οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ έχει ψηφιοποιηθεί έως σήμερα σε ποσοστό 7% - 12% και με τον νέο διαγωνισμό εκτιμάται πως θα μπορέσει να συνεχιστεί η ψηφιοποίηση κατά ένα μικρό ακόμη ποσοστό.