Η Nestlé υποστηρίζει την Ανανέωση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Μαθητεία

22/07/2020, 12:14
Nestle-logo

Είναι γεγονός ότι η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της κοινωνίας μας. Ωστόσο, υπάρχει ένα κομμάτι της, το οποίο χρειάζεται υποστήριξη περισσότερο από ποτέ, και αυτό δεν είναι άλλο από τους νέους. Η πανδημία τους επηρέασε σε μεγάλο βαθμό καθώς πολλά σχολεία και πανεπιστήμια έκλεισαν, και θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί για ακόμη μια φορά η ανεργία σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ.

Παρά την πανδημία, η Nestlé, μέσω της πρωτοβουλίας Nestlé NeedYOUth, διατήρησε τις προσπάθειές της για την υποστήριξη της απασχολησιμότητας των νέων στην Ευρώπη. Όπου ήταν εφικτό, οι μαθητευόμενοι συνέχισαν να πηγαίνουν στον χώρο εργασίας και οι εκπαιδευόμενοι να εργάζονται από απόσταση. Παράλληλα, ηNestlé οργάνωσε ψηφιακή εκπαίδευση για τους μαθητευόμενους, ώστε να τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών τους, καθώς επίσης ξεκίνησε και διαδικτυακή εκπαίδευση για να βοηθήσει τους νέους που εργάζονται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ,ώστε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας δίνουν στηNestlé ακόμη μεγαλύτερο λόγο για να συνεχίσει την έντονη δέσμευσή της για την απασχόληση των νέων στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας την Ανανέωση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Μαθητείες. Με την πρωτοβουλία Nestlé NeedYOUth, η εταιρεία θέλει να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν τις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες του μέλλοντος, ώστε να χτίσουν την κοινωνία του αύριο.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την Ανανεωμένη Ευρωπαϊκή Συμμαχία για Μαθητείες, ο Marco Settembri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για τη Ζώνη της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, είπε: «Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να επενδύσουμε στους νέους. Ως εταιρεία, πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της εκμάθησης, καθώς βοηθά τους νέους να μεταβούν από το περιβάλλον του σχολείου, στον εργασιακό χώρο και να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να διαμορφώσουν τον κόσμο του αύριο. Από το 2014, έχουμε δημιουργήσει περισσότερα από 1.100 νέα προγράμματα μαθητείας στην Ευρώπη με τους συνεργάτες μας Alliance for YOUth και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι.»

Το ‘’AllianceforYOUth’’ είναι μια επιχειρηματική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Nestlé το 2014. Μέχρι σήμερα, στοAllianceforYOUthσυμμετέχουν περισσότερες από 300 εταιρείες στην Ευρώπη και συνολικά έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας και ευκαιρίες κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες:


https://www.nestle.gr/csv/global-initiatives/global-youth-initiative

https://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=1223