Σολτς: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

05/06/2018, 09:20
Portraits des Parteivorstands der SPD am 04.12.2011 in Berlin
Στο τέλος Ιουνίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας διαμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς από τη Χάγη.

Ειδικότερα ο κ. Σολτς δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι: «Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πως θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πως θα είναι το μέλλον, πως θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται».

Παράλληλα ο κ. Σολτς φάνηκε να ευνοηθεί ότι όλα τα επιμέρους ζητήματα είναι ανοικτά μόλις τρεις εβδομάδες πριν το κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου κατά το οποίο η Αθήνα περιμένει λύση-πακέτο. «Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με την πορεία των διαβουλεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο κ. Σολτς δήλωσε ότι: «Συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις».

Όσον αφορά για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί προληπτική γραμμή πίστωσης ο κ. Σολτς εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφέροντας ότι: «Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ