Βάιντμαν: Προσοχή στις αγορές. Θα είναι σκληρές μαζί σας

31/08/2018, 13:19
Γιενς Βάιντμαν

Αυστηρές προειδοποιήσεις για το ρόλο των αγορών στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, σε ομιλία του σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Η 20ή Αυγούστου δεν είναι το τέρμα, αλλά ένα ορόσημο στον μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη», είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, στάθηκε ιδιαιτέρως στην ανάγκη αποκατάστασης και διατήρησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών, προειδοποίησε ότι οι αγορές θα είναι σκληρές με την Ελλάδα και θα παρακολουθούν στενά τις οικονομικές πολιτικές της, ενώ τόνισε ότι η μείωση των κόκκινων δανείων πρέπει να τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς.

«Πρόσθετες, αναπτυξιακής φύσεως, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ελληνική οικονομία, την προσφορά περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης και την ταχύτερη αύξηση της παραγωγικότητας και των πραγματικών μισθών», τόνισε ο ίδιος.

«Η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί, πρέπει να υπάρξει πιο φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης τονίζοντας ότι «μόνο το 2% των Ελλήνων δηλώνουν ευχαριστημένοι με την κατάσταση της οικονομίας», το υπόλοιπο 98% θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση είναι κακή. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει αγγίξει μέχρι στιγμής τον πληθυσμό.

Τράπεζες