Χρ. Σταϊκούρας: Ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες

25/02/2021, 14:51
Χρ. Σταϊκούρας: Ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες

Οσο παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες, παρότι τα μέτρα θα εμπλουτίζονται όσο χρειαστεί τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, η προθεσμία για την πληρωμή των οποίων λήγει αύριο, 26 Φεβρουαρίου. 

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επισήμανε ότι για κάθε 15 μέρες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1-1,2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, εστίασε στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ προκειμενου να καλυφθούν κάποιες από τις δαπάνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και σε ένα νέο πρόγραμμα Γέφυρα για νομικά πρόσωπα.

Επίσης, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος.