Εργάνη: Από 4 ως 8 Μαρτίου οι αιτήσεις για αναστολές και επίδομα ειδικού σκοπού

03/03/2021, 20:52
Εργάνη: Από 4 ως 8 Μαρτίου οι αιτήσεις για αναστολές και επίδομα ειδικού σκοπού

Από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου ως την ερχόμενη Δευτέρα  8 Μαρτίου στις 4 μ.μ., θα είναι "ανοικτό" το σύστημα "Εργάνη" για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων . 

Στο ίδιο διάστημα θα υποβάλονται και δηλώσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού που αφορά όλο τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού.

Οπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο ίδιο χρονικό διάστημα θα μπορούν να δηλώνονται και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούν τις 1/3, 2/3, 3/3 και 4/3/2021.

Από τις 8/3/2021 στις 16:01 και μετά, οι επιχειρήσεις εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα από 1/3 ως και την 8/3/2021 και ώρα 16:00. Υπενθυμίζεται ότι ένεκα του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.

Στις δε περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.