Χατζηδάκης: Στόχος μέχρι το Πάσχα να πληρωθούν οι προκαταβολές συντάξεων

14/03/2021, 14:35
Χατζηδάκης: Στόχος μέχρι το Πάσχα να πληρωθούν οι προκαταβολές συντάξεων

Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι εκκρεμείς συντάξεις, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης. Στόχος του υπουργείου είναι αυτές, να πληρωθούν μέχρι το Πάσχα.

Ο υπουργός εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155.000, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη ενώ από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Άτλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25.500 συντάξεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα. ώστε να δημιουργηθεί ομάδα κρούσης, που θα επιταχύνει την απονομή των συντάξεων.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι είχε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι τα ΚΕΠ θα ενταχθούν στη διαδικασία για τα έξοδα κηδείας.