Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022

08/04/2021, 01:27
Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη συνέντευξη  που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR πως «δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης και την επόμενη χρονιά».

Είναι ένα από τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα μετά από την πανδημία. Η προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης αποτελεί μέλημα της κυβέρνησης ανέφερε ο πρωθυπουργός. Για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με απόφαση του κράτους, «Τα μέτρα ενίσχυσης δεν θα καλύψουν όλο τους τον τζίρο, αλλά θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές και τις μικρομεσαίες».

«Όλο αυτό το διάστημα το μέλημά μας ήταν να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας. Και να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μόλις είδα τα στοιχεία από ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που μόλις ολοκληρώθηκε σχετικά με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό. 11.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων πάρα πολλές μικρές, παίρνουν σημαντικά ποσά για να φτιάξουν e-shop. Εκσυγχρονίζονται και οι μικρές επιχειρήσεις, ανέφερε και τόνισε πως η πανδημία εξελίχθηκε σε μια ευκαιρία για τις μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς να περάσουν στο μέλλον που εκ των πραγμάτων ενσωματώνει την τεχνολογία.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα βοηθήσει και την χρηματοδότηση προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε πως αναμένεται να εισπράξουμε τα πρώτα 4 δισ. εντός του 2021. Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 αφορά όλους, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.