ΔΙΜΕΑ: Αύξηση 1.000% των ελέγχων για παρεμπόριο και προστίμων 600%

29/04/2021, 13:54
ΔΙΜΕΑ: Αύξηση 1.000% των ελέγχων για παρεμπόριο και προστίμων 600%

Αύξηση των ελέγχων κατά 1000% και των προστίμων κατά 600% επιτεύχθηκε από τη δράση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά την παράδοση, σήμερα το πρωί, δύο μισθωμένων αυτοκινήτων που θα συμβάλουν στη μάχη κατά του παραεμπορίου.

Η παράδοση των δύο οχημάτων έγινε από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας, στην πλατεία Κάνιγγος.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρό του, τον κύριο Χατζηθεοδοσίου, διότι σε εφαρμογή και τήρηση του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε συνυπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτού και τη ΔΙΜΕΑ, μας δωρίζουν σήμερα δύο αυτοκίνητα τα οποία θα συμπληρώσουν τις δυνάμεις που έχουμε για την πάταξη του παράνομου εμπορίου δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΔΙΜΕΑ, λίγο λιγότερο για την ακρίβεια καθώς ψηφίσαμε τον Νόμο πέρυσι τον Ιούνιο, όλοι καταλαβαίνουν και δια γυμνού οφθαλμού την τεράστια πρόοδο που έχει γίνει. Έχουμε αύξηση στους ελέγχους 1.000% και στα πρόστιμα 600%. Έχουμε πιάσει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα προϊόντα. Και ήδη η εικόνα στους δρόμους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτό που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια παντού στα πεζοδρόμια να πωλούνται παράνομα προϊόντα, σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Και αν κάπου συμβαίνει, παρεμβαίνει αμέσως η ΔΙΜΕΑ.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε: «Με χαρά σήμερα παραδίδουμε δύο αυτοκίνητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου γιατί θέλουμε για άλλη μία φορά να δείξουμε ότι τα Επιμελητήρια είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η προσπάθειά μας είναι, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον κύριο Γεωργιάδη, να χτυπήσουμε το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο που είναι η πιο σκληρή μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις.

Για την προσφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου μίλησε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος τόνισε ότι έτσι αποδεικνύεται ότι το Ε.Ε.Α είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων.