Ερχονται νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

12/01/2022, 10:37
Ερχονται νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

Σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις της για την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, η οποία αναμένεται να βάλει "φρένο" στην ακρίβεια. 

Οπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου "υπάρχει μία διαρκής κινητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης διότι από τις αρχές του φθινοπώρου είμαστε αντιμέτωποι με πληροφορίες και ενδείξεις μεγάλων ανατιμήσεων, που με αφορμή την ενέργεια αλλά και τη διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εξαιτίας των παράπλευρων συνεπειών της πανδημίας έχει παρατηρηθεί αύξηση τιμών διεθνώς, σε όλον τον κόσμο".

Μάλιστα ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα, έκανε παρεμβάσεις.

"Και σε ό,τι αφορά τη στήριξη για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα οι τιμές στην ενέργεια (400 εκατ. μόνο τον Γενάρη για στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις), παρακολουθούμε το φαινόμενο όσον αφορά τις αυξήσεις και ανατιμήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αγορά και εξετάζουμε μία σειρά παρεμβάσεων", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.