Η Ευρωζώνη τρέμει πληθωρισμό και ύφεση και το ΔΝΤ, που… νοιάζεται για τους φτωχούς!

24/09/2022, 17:02
Η Ευρωζώνη τρέμει πληθωρισμό και ύφεση και το ΔΝΤ, που… νοιάζεται για τους φτωχούς!

Δείτε πόσο έχει έρθει κοντά στους φτωχούς το ΔΝΤ, που το λέγατε για χρόνια ανάλγητο!

Δεν έχει πιάσει ακόμα «ταβάνι» ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και η αύξηση των τιμών αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες.

Ποιος τα λέει αυτά; Η Ίζαμπελ Σνάμπελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κινηθεί υψηλότερα βραχυπρόθεσμα» ανέφερε η Σνάμπελ σε συνέδριο, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη έχει αυξηθεί. Έπεσαν διάνα σε όσα έλεγαν προ μηνών ότι είναι παροδικό φαινόμενο ο πληθωρισμός και σύντομα θα υποχωρήσει.

Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη/Πληθωρισμός στο 10,5% τον Ιανουάριο

Αλλά και η Goldman Sachs βλέπει βαθύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη και «κόβει» ξανά τις εκτιμήσεις για την ευρω-οικονομία, μετά και τις νέες προβλέψεις για το αέριο, ενώ βλέπει νέα άνοδο του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες.

Η Γερμανία και η Ιταλία θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος, δεδομένης της μεγαλύτερης εξάρτησής τους από το φυσικό αέριο στο ενεργειακό μείγμα, επισημαίνει η Goldman Sachs. Κατά τον ξένο οίκο, ο υψηλότερος πληθωρισμός και η μεγάλη, ασυνήθης αβεβαιότητα επιβαρύνουν τις επενδύσεις, αλλά και τα νοικοκυριά, που διαλύουν τις αποταμιεύσεις τους για να αντέξουν στα μεγάλα κόστη και στις πρωτόγνωρες αυξήσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε μια εντονότερη ύφεση κατά το ερχόμενο έτος.

Καθώς οι υψηλές τιμές χονδρικής πώλησης ενέργειας συνεχίζουν να μετακυλίονται στους καταναλωτές, η Goldman Sachs ενόψει του χειμώνα, αναμένει νέα αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί στο 10,5% ετησίως τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, πριν υποχωρήσει στο 4% τον Δεκέμβριο του 2023.

Το ΔΝΤ, που… νοιάζεται για τους φτωχούς, μη βγουν στους δρόμους!

Εκπληκτική δήλωση, από όποια σκοπιά και να τη δεις!

Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους σε όλη την υφήλιο αν δεν ληφθούν βήματα για την προστασία όσων είναι πιο ευάλωτοι στον πληθωρισμό, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Ιδού τι είπε στο CNN: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτός ο σωρευτικός αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων δοκιμάζει ήδη την υπομονή και την αντοχή των ανθρώπων.

Και αν δεν ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων θα υπάρξουν συνέπειες». Θα υπάρξει «κόσμος στο δρόμο… αν δεν είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε το αίσθημα της επιβίωσης και το αίσθημα αλληλεγγύης, αυτό θα συμβεί», πρόσθεσε.

Και δείτε αμέσως μετά, πόσο έχει έρθει κοντά στους φτωχούς το ΔΝΤ, που το λέγατε για χρόνια ανάλγητο!

«Αν δεν οδηγήσουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερο, αυτό θα πλήξει τους πιο ευάλωτους, επειδή μια έκρηξη στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων για αυτούς που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική θέση είναι μια δυσκολία, για τους φτωχούς ανθρώπους είναι τραγωδία. Οπότε σκεφτόμαστε πρώτα τους φτωχούς ανθρώπους όταν τασσόμαστε υπέρ της αποφασιστικής καταπολέμησης του πληθωρισμού» δήλωσε η Γκεοργκίεβα.