Μητσοτάκης: «Εκλογές το συντομότερο δυνατόν»

20/07/2018, 09:56
mitsotakis-deth

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις εξαπέλυσε από την Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι το κόμμα του δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέδειξε την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί πολιτικά την κρίση με τη Μόσχα και ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατόν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για το μείζον θέμα που έχει προκύψει, τόνισε πως δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πάντως πως αν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση από τη Μόσχα, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά. Εξέφρασε όμως την ελπίδα να μην υπάρξει περαιτέρω κρίση, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει κάποιοι να επιδιώξουν την πολιτική της εκμετάλλευση, συνδέοντας το σκεπτικό του με τις αντιδράσεις για το Σκοπιανό.

«Ο κόσμος αντιδρά επειδή η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι στην συμφωνία» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με τη συμφωνία. «Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αν φτάσει στην ελληνική Βουλή. Ο κ. Ζάεφ χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και έχει επενδύσει πάρα πολλά στο ζήτημα της “μακεδονικής γλώσσας” και εθνότητας, επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις μας. Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Η χώρα χρειάζεται δυναμική επανεκκίνηση"