Καύσωνας στο Μαξίμου που ξορκίζει τις εκλογές

10/08/2018, 12:32
MAKSIMOY

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας και ειδικότερα στο θέμα της εξόδου στις αγορές, την ώρα που δεν λέει να κατακαθίσει ακόμα ο... κουρνιαχτός από τις αντιδράσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Χωρίς υπερβολή τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και οι στενότεροι των συνεργατών του ξορκίζουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, περιμένοντας ίσως κάποιο... θαύμα! «Όχι εκλογές πάνω στα αποκαΐδια» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας εμμέσως στο γάντι που του πέταξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συγκεκριμένη φάση, το πρωθυπουργικό επιτελείο εστιάζει αποκλειστικά στην επικοινωνιακή αντεπίθεση, η οποία θα ολοκληρωθεί με τον επικείμενο και σαρωτικό όπως φημολογείται ανασχηματισμό και την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Επιπλέον, στελέχη του επικοινωνιακού βραχίονα του Μαξίμου αλλά και άτομα από το οικονομικό επιτελείο, βρίσκονται κυριολεκτικά... on line με τον οίκο Fitch περιμένοντας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας ώστε να την "πουλήσουν" επικοινωνιακά. Ωστόσο, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κανενός είδους αισιοδοξία, μιας και η έξοδος στις αγορές δεν αναμένεται να γίνει ούτε τον Σεπτέμβριο

"Κερδίζουμε χρόνο..."