Στα 3 το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τον Παύλο Γερουλάνο

06/11/2018, 10:53
1

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην κοινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Αθήνας δημοτικών-κοινοτικών Συμβούλων και μελών της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία έγινε η αναγγελία της επίσημης υποστήριξης του Κινήματος στην υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για τον Δήμο της Αθήνας
Το αναμενόμενο εορταστικό απόγευμα στον Χώρο Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη», στα Πετράλωνα, εκτυλίχτηκε αναπάντεχα σε θύελλα και με σοβαρούς κινδύνους για την υποψηφιότητα Γερουλάνου, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Απουσία
Με την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε η απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων, ιδίως εκλεγμένων με το ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως ειπώθηκε δεν είχαν ειδοποιηθεί από την παράταξη του Γιώργου Καμίνη. Κάποιοι που ήταν εκεί το είχαν μάθει τυχαία.
Όταν πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν. Ενώ στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Παύλο Γερουλάνο τονίζοντας ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά του, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον Λευτέρη Παπαγιαννάκη και επισήμανε ότι πρέπει να κατατεθεί και η υποψηφιότητα του τελευταίου ώστε οι δύο υποψηφιότητες να τεθούν σε ψηφοφορία.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, ο κ. Καμίνης μη μπορώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έφυγε διότι είχε μία ανειλημμένη υποχρέωση.
Τη δύσκολη κατάσταση κλήθηκαν να διαχειριστούν ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης που ήταν στο προεδρείο, αλλά μάταια.
Ακολούθησαν ομιλίες στελεχών, όπου οι καταγγελίες για τη στάση Καμίνη-ΔΗΜ.ΑΡ. ακολουθούσαν η μία την άλλη. Και τι δεν ακούστηκε! Προτάσεις για αποχώρηση από τη συνεδρίαση, καταγγελίες κατά της παράταξης Καμίνη για τις μη ειδοποιήσεις, αναφορές στην περιθωριοποίηση του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο της Αθήνας και στην ελίτ της άλλης πλευράς, επισημάνσεις για τον κομματισμό και την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στον Δήμο Αθηναίων, και σφοδρές επιθέσεις εκατέρωθεν.

Έντονες κόντρες
Τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη μετά από έντονες κόντρες και η ανακήρυξη ως μοναδικού υποψηφίου του Παύλου Γερουλάνου, κάτι που ήθελε πολύ η ίδια η Φώφη Γεννηματά. Πώς αποτιμούν οι κομματικοί παράγοντες αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά; Είναι αλήθεια ότι οι σχέσεις Καμίνη με τη Φώφη Γεννηματά είναι στο χειρότερο σημείο μετά τις εσωκομματικές εκλογές και έπειτα. Η αυτόνομη φράξια, πλέον, Καμίνη κινείται εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ., άλλες φορές φλερτάροντας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και άλλες φορές με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Την ίδια στιγμή η ομάδα Νίκου Ανδρουλάκη απέφυγε να στηρίξουν ανοικτά τον Παύλο Γερουλάνο, παρόλο που υπάρχει αγαστή σχέση μεταξύ τους. Το ζήτημα αναδεικνύει ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι μια βραδυφλεγής βόμβα με πολλά αντάρτικα και αρκετούς υποψήφιους που θα θέλανε να παίξουν τον ρόλο που έπαιξε ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι στις εκλογές του 2015…