Ν.Δ.: Νέα ανοίγματα στο Κέντρο και ανάδειξη των ροζ σκανδάλων

07/01/2019, 12:48
Ν.Δ.: Νέα ανοίγματα στο Κέντρο  και ανάδειξη των ροζ σκανδάλων

Νέους στόχους βάζει η Πειραιώς για το 2019 προκειμένου να φέρει τις εκλογικές μάχες της νέας χρονιάς στα μέτρα της. Δεν είναι πλέον μόνο οι καθημερινές ενέργειες αποδόμησης της κυβερνητικής ρητορικής, το 2019 θα σχεδιαστεί η περαιτέρω προσέγγιση σε τάξεις και ομάδες στις οποίες υπάρχει μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων η οποία δεν έχει ακόμα αποφασίσει με ποιον θα πορευτεί.

Toυ Περικλή Σωτηρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει από νωρίς να προχωρήσει προς το Κέντρο όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και οικονομικών τάξεων. Στόχος του μέσα από τη μείωση της φορολογίας να εντάξει για τα καλά στο δυναμικό του τα μεσαία στρώματα και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έφυγαν από το κόμμα, πίστεψαν τον Αλέξη Τσίπρα και εντέλει φύσηξαν και το… γιαούρτι με τους πρόσθετους φόρους που τους επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε και την ευαίσθητη πλευρά του. Επισκέφθηκε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και συνομίλησε με ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο. Αυτός είναι και ο σκοπός του. Να γίνει πιο ανθρώπινος, να μιλήσει με άτομα που βρίσκονται σε κοινωνική απομόνωση. Ήδη έχει εκφράσει θετικές απόψεις για τις ομάδες ΛΟΑΤΚΙ και για τους γάμους ομοφυλοφίλων στηρίζοντας τα δικαιώματά τους να είναι μέρη του κοινωνικού συνόλου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ομάδες που θα στρέψει το βλέμμα του το 2019 και αυτές είναι οι οικονομικά ασθενείς τάξεις και επίσης οι ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ειδικά για τις τελευταίες, σε συνεργασία με τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Οικονόμου, βρίσκεται σε επαφή ώστε τις πρώτες εβδομάδες του 2019 να παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την υγεία και την αναβάθμιση των Ιδρυμάτων που αφορούν σε παιδιά φτωχά και ορφανά, καθώς και κέντρα απεξάρτησης και αποκατάστασης από ναρκωτικά και αρρώστιες.

Επίσης, η Πειραιώς θα συνεχίσει όλο το 2019 μέχρι να επέλθουν εκλογές και θα αναδείξει ακόµα περισσότερο τα ψέµατα του δίδυµου Τσίπρα - Καµµένου και τις σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες εµπλέκονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Έχουμε γράψει και παλαιότερα ότι ειδικά κλιμάκια δικηγόρων, νομικών των κομμάτων Ν.Δ.- ΚΙΝ.ΑΛΛ. και στελέχη της Δικαιοσύνης έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα εννέα υπουργούς, προκειµένου να διερευνηθεί η εµπλοκή τους σε υποθέσεις όπως της ∆ΕΠΑ και του περιβόητου Πετσίτη, της εξαγοράς από τη ∆ΕΗ της προβληµατικής εταιρείας του προέδρου των Σκοπίων, της διαχείρισης των κονδυλίων για το Προσφυγικό ή ακόµα και του θέµατος της πώλησης βληµάτων στη Σαουδική Αραβία, συμβάσεων στο υπουργείο Υγείας και επίσης, από τα πιο κεντρικά, το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. Όσον αφορά το τελευταίο, στην Πειραιώς θεωρούν ότι η δήλωση Σγουρίδη περί επεισοδίου με την Τουρκία μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς εκφράζει τις απόψεις μερίδας του Μαξίμου που εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να καθυστερήσει να φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή καθώς αυτό αυτόμάτως θα σημάνει την λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας και έτσι την πρόκληση εθνικών εκλογών. Αν συμβεί αυτό, τότε ενδεχομένως να επιβεβαιωθεί μία συγκεκριμένη πληροφορία της «axianews» που έλεγε ότι ο Τσίπρας σκεφτόταν μία ημερομηνία, στις 19 Μαΐου ανάμεσα στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις του κόσμου. Βέβαια στο προσκήνιο έχει προκύψει και το σενάριο των εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο, σενάριο που ανακίνησε με δηλώσεις του ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος αποτελεί εδώ και καιρό έναν προνομιακό συνομιλητή του Μεγάρου Μαξίμου και οι δηλώσεις του έχουν αποκτήσει βαρύτητα με την έννοια της πληροφορίας και μόνο…

Πάντως, σε οποιοδήποτε χρόνο και αν προκηρυχθούν οι εκλογές, η Ν.Δ. δεν θα αφήσει να «ανθίσει» η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνηµόνια, αλλά και η όποια επιρροή µπορεί να έχουν σε επίπεδο κοινωνίας η επιδοµατική πολιτική και η ακατάσχετη παροχολογία του Μεγάρου Μαξίµου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπερθεµατίσει σε αναφορές στις τραγικές συνέπειες του πρώτου διαστήµατος της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά και στο γεγονός ότι επί της ουσίας όλες αυτές οι πρωτοβουλίες είναι µηδαµινής αξίας µπροστά στη ζηµιά που έχουν υποστεί οι πολίτες την τελευταία τετραετία.