Βενιζέλος: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών στην υπόθεση Novartis

11/09/2019, 15:03
1

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζάχαρη και Σοφουλάκη κατέθεσε για την υπόθεση της Novartis ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην υπουργός είχε εξαρχής υποβάλει μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση και είχε κάνει λόγο για επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δικογραφία που αφορούσε την εμπλοκή του κ. Βενιζέλου έχει ήδη αρχειοθετηθεί και η κατάθεσή του αφορά το σκέλος της πολιτικής σκευωρίας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Νοβάρτις, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών, με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα όπως ξέρετε δεν με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση, υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια».

Ερώτηση: Κάνατε μήπως λόγο για πολιτικά πρόσωπα εσείς στον αντεισαγγελέα;

Απάντηση: Ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο, από την Άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία, γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου.

Ερώτηση: Για παρεμβάσεις μιλάτε;

Απάντηση: Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας, αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων, για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως.

Ερώτηση: Κατονομάσατε πρόσωπα; Όπως τον κ. Παπαγγελόπουλο όπως έκανε χθες ο κ. Σαμαράς;

Απάντηση: Ευχαριστώ, τίποτε άλλο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε.