Δημοσκόπηση: Πρώτο θέμα για τους Έλληνες η Οικονομία

24/02/2021, 01:10
Δημοσκόπηση: Πρώτο θέμα για τους Έλληνες η Οικονομία

Η οικονομία το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών σε μεγάλη δημοσκόπηση της Kapa Research.

Σε ποσοστό 60% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας παραμένει η οικονομία, ενώ δεύτερο, με  57% έρχεται η πανδημία. Το τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα,είναι η Τουρκία – εθνικά θέματα, σύμφωνα με το 21% των ερωτηθέντων και τέταρτο η Ανεργία με 18%.

 

Προς τη λάθος κατεύθυνση η χώρα, λέει το 52%

Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου δείχνει πως το 52% των ερωτηθέντων βλέπει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση (36% λάθος και 16% μάλλον προς τη λάθος) έναντι 46% που εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (20% μάλλον προς τη σωστή και 26% προς τη σωστή).

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, το 23% έχει θετική γνώμη και άλλο ένα 23% μάλλον θετική, ενώ μάλλον αρνητικά και αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση το 13% και το 39% αντίστοιχα.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση, το 15% αναφέρει ότι την κρίνει θετικά και το 15% μάλλον θετικά, ενώ το 23% μάλλον αρνητικά και το 43% αρνητικά.

Τσιόδρας, Χαρδαλιάς

Οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται τον Σωτήρη Τσιόδρα, με το 34% να αναφέρει πολύ και 22% αρκετά. Αντίθετα, λίγο και καθόλου αναφέρουν το 18% και 25%. Για τον Νίκο Χαρδαλιά, το 24% αναφέρει ότι τον εμπιστεύεται πολύ και το 20% αρκετά, ενώ αντίθετα το 15% αναφέρει ότι τον εμπιστεύεται λίγο και το 40% καθόλου.

Πάντως, ο βαθμός εμπιστοσύνης στους λοιμωξιολόγους είναι σχετικά υψηλός, καθώς το 57% των ερωτηθέντων τους εμπιστεύεται πολύ ή αρκετά, σε αντίθεση με το 42% που τους εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου.

Τα συναισθήματα των πολιτών

Παράλληλα, θυμό – οργή νιώθουν ως κυρίαρχο συναίσθημα τον τελευταίο καιρό οι πολίτες, σε ποσοστό 40%, με το άγχος – στρες – ανησυχία να έπεται με ποσοστό 29%. Μόλις ένα 11% δήλωσε ότι νιώθει ασφάλεια – σιγουριά, ενώ το 20% νιώθει ως κυρίαρχο συναίσθημα την ελπίδα – αισιοδοξία.

Διαχείριση κρίσης κορονοϊού: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της διαχείρισης της κρίσης, οι πολίτες σε ποσοστό 45% απάντησαν ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο, με το 28% να διαφωνεί και να θεωρεί ότι τα πήγε χειρότερα απ’ ό,τι οι άλλες χώρες. «Ούτε καλύτερα – ούτε χειρότερα» απάντησε το 24% των ερωτηθέντων.