Αγ. Συρίγος: Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων

27/02/2021, 18:25
Αγ. Συρίγος: Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων βάσει εισηγήσεων των ειδικών, μίλησε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων βάσει εισηγήσεων των ειδικών, τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Παιδείας σχολίασε την αστυνομική παρέμβαση στο ΑΠΘ στις αρχές της εβδομάδας τονίζοντας ότι «υπήρξε εφαρμογή νόμου που ισχύει από καιρό και όχι του πρόσφατου νόμου που προβλέπει και την ίδρυση σώματος για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο», ενώ υπογράμμισε ότι, όπως προέκυψε, από τους 31 συλληφθέντες , οι 19 δεν ήταν καν φοιτητές.

Σε σχέση με τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών, ο κ. Συρίγος, ανέφερε ότι «αυτήν την στιγμή επιτρέπονται πρακτικές ασκήσεις μόνο τελειόφοιτων της Ιατρικής.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς καταλήγω στην σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του», δήλωσε χαρακτηριστικά.