Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω"

09/03/2021, 21:27
Κυριάκος Μητσοτάκης:

Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι απόψε στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.

Οπως πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, "...Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά. Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας".
"To βράδυ των εκλογών τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω",
κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Εκτεταμένα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το περιστατικό αστυνομικής βίας της περασμένης Κυριακής.

Ομάδα ατόμων κινήθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ακολούθησε ρίψη μολότοφ και φωτοβολίδων, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να απαντούν με ρίψη χημικών και τη χρήση της "Αύρας".

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην κάθοδο.

Στο σημείο καταγράφονται εικόνες συνωστισμού καθώς έχουν συγκεντρωθεί σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές.

Στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με "Αύρα" να βρίσκεται στο σημείο.

Στο συγκεκριμένο κάλεσμα έχει ανταποκριθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης , ενώ συμμετέχουν και οι οπαδοί του Πανιωνίου, οι "Πάνθηρες".

Τραυματίας αστυνομικός

UPD) Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια με ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί μέρος του κεφαλιού του. Άνδρες της αστυνομίας σχημάτισαν κύκλο γύρω του για να τον προστατεύσουν. Ο αστυνομικός έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα για περισσότερη από μισή ώρα.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων που τον χτύπησαν ανηλεώς.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.

Διακομίσθηκε στο 401 και η κατάσταση της υγείας του θα κριθεί από τους γιατρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερος αστυνομικός που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια των επεισοδίων. Τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε στο 401.